vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa ingrijesti unghiile deteriorate. 3 solutii pentru cele mai frecvente probleme

Distribuie:

Publicat:

Casante, exfoliate, deteriorate, fisurate, moi… asa sunt adesea unghiile noastre. De ce? Pentru ca e grabim sa ne facem unghii tehnice, manichiuri minx, incrustatii de pietre si modele care mai de care si ajungem sa ne neglijam sanatatea unghiilor. Pentru ca apoi, sa ajungem in situatia in care, unghiile noastre au nevoie acuta de ajutor.

Unghiile casante

De ce? Jessica Vartoughian considera ca deshidratarea unghiilor este agravata de variatiile de temperatura, de frig, de vant. Este o problema care ne da batai de cap, mai ales iarna, dar o putem intalni si in sezonul cald.

Ce ai de facut?

Unghiile casante sunt dure, inflexibile. Uneori, acestea pot fi curbate si au tendinta de a se crapa de-a lungul liniei de crestere. Asa ca ele au nevoie de hranire. Maseaza-le zilnic cu un ulei special si aplica o data la cateva zile un strat de lac protector ( tratament de intarire a unghiilor).

Unghii cu striatii

Apar incet, dar sigur dupa 30 de ani. De ce? Odata cu inaintarea in varsta, celulele ajung sa produca o cheratina mai putin calitativa, de unde si sensibilitatea unghiilor.

Cum le tratezi?

Nu abuza de polizor, pentru ca iti va subtia si iti va fragiliza si mai tare unghiile. Opteaza pentru o baza care sa umple crapaturile si sa le niveleze. Aceasta actiune va fi precedata de un masaj temeinic al mainilor si al unghiilor cu un ulei sau o crema extrem de emolienta.

Unghii exfoliate

Apar pentru ca stai prea mult si prea des cu mainile in apa, deoarece folosesti prea mult sapun si prea mult detergent. Sau…pentru ca abuzezi de dizolvantul de unghii. De aici si conditia lor: moi si fragile.

Solutia?

„Aplica lacul de unghii intr-un singur sens pentru a evita dezlipirea straturilor de cheratina. Totodata, opteaza pentru un produs special de ingrijire, un tratament de intarire a unghiilor, pe care sa il aplici pana la varf ca sa sigilezi foarte bine unghia”, puncteaza Jessica Vartoughian.

Unghii ingalbenite

Cauza? Fumatul si aplicarea prea desa a lacurilor de unghii colorate fara sa utilizezi o baza de protectie. Ia aminte: ingalbenirea este supreficiala si poti scapa rapid de ea daca vei pili putin unghia.

sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img