marți, 23 aprilie, 2024

Cum sa iti cureti ficatul in mod natural. 7 bauturi care fac minuni

Distribuie:

Publicat:

Ficatul este cel mai mare organ intern din corpul uman. Poate ca nu stiai insa ficatul lucreaza non stop de-a lungul intregii tale vieti. Asadar, ai grija de ficatul tau pentru ca el sa poata avea grija de tine. Ofera-i aceste bauturi care il vor face fericit.

In cazul in care te confrunti cu un ficat gras sau cu o ciroza, obosesti repede, te ingrasi, iar pielea si ochii ingalbenesc. O boala la ficat te ucide incet si intr-un mod deloc placut.

De altfel, bolile de ficat omora sute de mii de oameni anual, iar unele dintre aceste decese ar putea fi evitabile.

Ce ai de facut pentru ca ficatul tau sa functioneze la parametri maximi? Incearca aceste bauturi 100% naturale si ficatul iti va multumi.

1. Suc de morcovi
Morcovii sub orice forma, cu exceptia celor copti cu zahar, sunt excelenti pentru sanatatea ta. Pune intr-un blander 1-2 morcovi, putin smanac si un pahar de apa. Consuma acest amestec care sustine sanatatea ficatului tau.

Morcovii sunt bogati in vitamina A, care previne bolile la ficat. In plus, morcovii contin antioxidanti sub forma flavonoidelor si betacarotenului. Morcovii sunt benefici pentru sanatatea intregului corp asa ca savureaza in fiecare zi un suc de morcovi.

2. Suc de legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt excelente pentru sanatatea ta. In aceasta categorie intra kale, spanac si salata verde. Salatele sunt excelente insa sucurile lor pot fi luate la pachet si consumate oriunde. In plus, corpul beneficiaza mai repede de nutrientii pe care ii contin legumele cu frunze verzi atunci cand le consumi sub forma de suc.

Sucul acestor plante stimuleaza bila lucru ce ajuta la curatarea cu blandete a ficatului. Asadar, vei avea numai de castigat de pe urma consumului de suc de legume cu frunze verzi.

3. Ceai verde
Ceaiul verde intra, fara nicio discutie, in categoria superbauturilor. Este plin de antioxidanti care elimina radicalii liberi. Tocmai de aceea, ceaiul verde este un aliat de nadejde impotriva cancerului. In plus, ajuta organismul sa arda grasimea, ceea ce ridica din presiunea asupra ficatului.

Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile oferite de ceaiul verde, incearca sa-l consumi fara sa-l indulcesti.

4. Ceaiul de turmeric
Turmericul este un condiment popular in bucataria indiana. Insa este si un condiment care sprijina ficatul. Poti face un ceai dintr-o radacina de turmeric in care sa adaugi suc proaspat de lamaie si putin piper negru.

Turmericul nu doar ca protejeaza ficatul ci il si ajuta sa se regenereze. De asemenea, lupta si impotriva inflamatiei cronice.

5. Suc de citrice
Vitamina C si antioxidantii continuti de citrice sunt excelente pentru curatarea ficatului. Poti consuma citrice precum lamaile, portocalele, clementinele, grapefruit sau altele de acest fel, ca atare sau sub forma de suc pentru a te bucura de beneficiile pentru sanatate pe care le ofera. Insa, este vorba despre sucul pe care il faci tu in casa dupa ce ai stors fructele si nu cel din comert care este plin de zahar. In plus, prin pasteurizare se pierd o multime de nutrienti.

Sucul de lamaie cu apa calda este una dintre cele mai populare bauturi pentru curatarea ficatului.

6. Suc de sfecla
Sfecla este, absolut nemeritat, Cenusareasa legumelor. Sucul de sfecla este absolut uimitor in sustinerea si curatarea ficatului. Sfecla creste cantitatea de oxigen din sange. In plus, stimuleaza productia de bila si sprijina activitatea enzimelor. De asemenea, sfecla contine o multe fibre si o cantitate impresionanta de vitamina C.

7. Suc din alimente bogate in fibre
Alimentele bogate in fibre ajuta ficatul sa elimine toxinele prin imbunatatirea tranzitului intestinal. Multe dintre bauturile amintite mai sus contin fibre. Iar sucul de mere ori de conopida sunt, de asemenea, bogate in fibre. Mai pot fi amintite si sucul de banane, avocado, terciul de ovaz – toate contin cantitati impresionante de fibre. Si de aceasta data vorbim de bauturi preparate in casa, din fruncte si nu de cele aflate pe piata.

Nu uita sa te hidratezi zilnic pentru ca ficatul tau sa fie fericit. Incearca zilnic un nou suc astfel incat sa nu te plictisesti si detoxifierea sa fie placuta si interesanta.

Concluzia

In afara consumului de sucuri naturale precum cele enumerate mai sus, exista si alte modalitati prin care sa iti protejezi ficatul. Limiteaza consumul de alcool si atentie la medicamente intrucat cele mai multe dintre ele (inclusiv analgezicele) afecteaza ficatul. In plus, sexul neprotejat si consumul de droguri pot cauza aparitia hepatitelor, indiferent de cat de multe bauturi naturale consumi. Fa miscare si da jos surplusul de kilograme pentru a ajuta ficatul si a reduce inflamatia cronica.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img