vineri, 29 martie, 2024

Cum sa iti dai seama ca consumi prea multa sare: Miturile care te influenteaza fara sa iti dai seama

Distribuie:

Publicat:

Dacă încerci să ai un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată, trebuie să fii atentă şi la câtă sare consumi, iar miturile legate de acest mineral sunt numeroase, aşa că poate fi greu să îţi dai seama dacă greşeşti sau nu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum de sare de mai puţin de 5 grame pe zi, echivalentul a o linguriţă de sare, aşa că nu e de mirare că majoritatea oamenilor cad în capcana unui consum excesiv de sare.

1. Poţi să îţi dai seama câtă sare conţine un preparat după gust

Ei bine, există alimente care conţin multă sare şi nu par prea sărate la gust. Este cazul produselor gata preparate şi al snacks-urilor, care conţin şi alte ingrediente ce echilibrează gustul şi ascund conţinutul ridicat de sare, potrivit acasa.ro.

2. Trebuie să consumi mai multă sare după antrenamente

E adevărat că prin mişcare, sarea este eliminată din organism prin transpiraţie, dar asta nu înseamnă că trebuie să te îmbuibi cu băuturi ce conţin electroliţi, doar pentru că ai auzit că refac nivelul de săruri din organism. Acest lucru este valabil doar dacă ai făcut mişcare intens, timp de 90 de minute sau mai mult.

3. Dai vina pe faptul că pofteşti la ceva sărat în mod natural

Dacă ţi-a intrat în cap că aşa eşti tu şi că mănânci sărat pentru că îţi cere organismul în mod obişnuit, află că preferinţa pentru alimente sărate este dobândită şi nu înnăscută. Prin urmare, îţi poţi antrena papilele gustative astfel încât să îţi ceară în timp mai puţină sare.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img