vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa iti dezinfectezi masca de panza in doar cateva secunde

Distribuie:

Publicat:

Cum dezinfectezi rapid masca de panza? In aceasta perioada de pandemie de coronavirus, gesturile de bariera si protectiile sunt acum esentiale. Acesta este motivul pentru care purtarea unei masti nu este esentiala numai in locuri publice, ci este obligatorie in transportul public sau spatii publica inchise.

In plus, mastile sunt obligatorii la locul de munca, deoarece se evita astfel transmiterea virusului.

Daca „mastile destinate publicului larg” sunt fabricate si vandute in farmacii, multe persoane au ales sa-si confectioneze propriile masti din material textil.

Cum dezinfectezi rapid masca de panza?

Pentru ca o masca de tesatura sa ramana eficienta si sa va protejeze impotriva unui virus, trebuie pastrata curata, motiv pentru care este necesar sa o curatati in mod regulat.

Indiferent de tipul de masca de carpa, se recomanda spalarea la masina la 60°C l aun ciclu de cel putin o jumatate de ora.

Intrucat curatarea masinii nu este intotdeauna posibila dupa fiecare utilizare, exista o alta tehnica eficienta pentru a dezinfecta masca. Calcarea cu un fier incins pe fiecare parte a mastii tale va fi suficienta pentru a o dezinfecta si a indeparta eventuali microbi, bacterii, virusi etc. Prin urmare, este o masura eficienta impotriva Covid-19, deoarece actiunea caldurii ucide virusul.

Simplu si rapid, aceasta tehnica este folosita in spitale, in special pentru hainele personalului medical. De asemenea, la masina de spalat evitati sa folositi un detergent care contine prea multi solventi, deoarece acestia va pot irita bronhiile.

In cele din urma, daca masca de tesatura are cea mai mica urma de uzura, aruncati-o in gunoi. Daca este posibil, sigilati-o intr-o punga inainte de a o arunca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img