vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa ne ingrijim parul cu cafea

Distribuie:

Publicat:

Cafeaua nu are numai beneficii asupra tonsuului general sau al pielii. Cofeina face minuni si cand vine vorba despre cresterea si sanatatea podoabei capilare.

1. Cafeaua previne caderea parului. Cauza obisnuita a pierderii parului masculin este derivata din efectele hormonului masculin dihidrotestosteron (DHT). DHT afecteaza foliculii pilosi si duce treptat la chelire. Atunci cand folsoim cafea, acest hormon este inhibat. In plus, cofeina stimuleaza radacinile parului, astfel încat foliculii de par sunt motivati sa creasca mai puternici.

2. Stimuleaza cresterea parului: Cofeina este bogata în antioxidanti care blocheaza posibila cauza a leziunilor celulare, reduce pierderea de apa transsepidermala si stimuleaza productia de celule sanatoase.

3. Cafeaua face parul mai usor de coafat: Proprietatile nutritive ale cofeinei îmbanzesc parul, facandu-l usor de coafat si stralucitor.

4. Cafeaua îmbunatateste structura parului: Nu este un secret ca utilizarea regulata a cofeinei întareste foliculii de par, astfel încat parul devine mai moale. 

5. Cofeina stimuleaza proliferarea keratinocitelor. Diferite studii clinice au aratat ca cofeina inhiba fosfodiesteraza – care joaca un rol crucial în alopecie, stimuleaza cresterea parului si îmbunatateste vitalitatea. sursa: perfecte.ro
S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img