vineri, 29 martie, 2024

Cum sa obtii un ten de vedeta cu bai de aburi

Distribuie:

Publicat:

Frumusetea vine de multe ori de unde te astepti mai putin. Cele mai scumpe tratamente nu sunt mereu si cele mai eficiente. In cazul tenului, spre exemplu, baile de aburi pot fi surprinzator de eficiente, iar rezultatele spectaculoase.

Pentru o baie de aburi partiala, se acopera segmentul de corp cu prosopul si se tine deasupra bolului cu apa fierbinte. Partea expusa trebuie sa stea la o distanta de 30 cm de vasul cu apa. Se poate aplica asupra picioarelor, fetei, sezutului, mainilor, a jumatatii inferioare a corpului. Cel mai frecvent se abureste fata. inchideti ochii si relaxati-va timp de 10-15 minute. Apoi stropiti fata cu apa la temperatura camerei pentru inchiderea porilor. Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica si o crema hidratanta. Pentru o persoana cu ten normal, se recomanda o baie de aburi pe saptamana, timp de 5-7 minute, iar pentru o persoana cu ten gras baia de aburi este indicata de maximum trei ori pe saptamana, timp de 15-20 minute. Cel mai indicat moment pentru a face o baie de aburi a capului este seara, inainte de culcare. Anemicilor si persoanelor corpolente le este recomandat un numar cat mai redus de bai de aburi. La picioare, baia de aburi are rolul de a elimina mirosul neplacut (baia cu flori de fin si paie de orez), ajuta in caz de anemie, picioare reci sau umflate. Persoanele care nu pot urina sau sufera de cistita, reumatism sau boli ale abdomenului, le sunt indicate bai de aburi cu coada calului.

O varianta a baii de aburi partiala este si inhalatia, procedeu utilizat in afectiuni ale tractului respirator. Se foloseste mai ales aburul rezultat din fierberea apei cu musetel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img