miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum sa prepari cele mai bune pulpe de pui la gratar. Iata un secret pe care trebuie sa-l stii

Distribuie:

Publicat:

Un gratar generos, crocant, extrem de aromat. Un simplu ingredient face minuni! Iar acesta este…

Ingrediente:

4 pulpe de pui slabe, cu piele, spalate

o legatura coriandru proaspat

2 fire lemon grass

coaja si zeama de la 2 lime

1 ardei iute verde, fara seminte

2 linguri ulei

o bucatica de ghimbir, ras (cam o lingura)

3 catei de usturoi

Mod de preparare:

Pulpele de pui se cresteaza, din loc in loc, folosind un cutit ascutit. Frunzele de coriandru se rup si se pun intr-un castronel.

Tijele se pun in blender. Se adauga lemon grass, coaja si zeama de lime, ardeiul iute, ulei, ghimbir ras si usturoiul. Se amesteca bine.

Pulpele se asaza intr-o tava adanca (se poate folosi si o tigaie fara coada sau cu coada de metal, nu de plastic) si se stropesc din abundenta cu sos. Se lasa cateva minute la marinat, pana se pregateste gratarul.

Tava se asaza pe gratarul incins (de lemne). Pulpele se gatesc pe ambele parti, pana capata o culoare aurie. Cand sunt aproape gata, se scot din tigaie si se pun pe gratar. Se frig pe ambele parti, pana capata o crusta aramie.

Se servesc calde, cu coriandru proaspat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img