joi, 28 martie, 2024

Cum sa previi reumatismul: Obiceiurile care pot reduce riscul de reumatism odata cu inaintarea in varsta

Distribuie:

Publicat:

Reumatismul nu poate fi întotdeauna prevenit. Anumiți factori de risc, precum înaintarea în vârstă, istoricul de boală în familie și chiar sexul (multe forme de artrită reumatoidă apar mai des la femei) sunt în afara controlului tău.

Cu toate acestea, prin practicarea de obiceiuri de viață sănătoase, poți reduce riscul de reumatism, odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, practicile regăsite mai jos sunt foarte utile și pentru prevenirea altor boli cronice.

1. Mănâncă pește și alte alimente bogate în acizi grași Omega-3

Anumiți pești sunt surse foarte bune de acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea oaselor tale. Acizii grași Omega-3 sunt, de fapt, grăsimi polinesaturate sănătoase, care au ca rol principal reducerea proceselor inflamatorii din corp.

Potrivit unui studiu publicat în Annals of the Rheumatic Diseases, femeile care mănâncă pește în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de artrită reumatoidă. Experții în sănătate recomandă consumul de pești bogați în acizi grași Omega-3, cum ar fi somonul, păstrăvul, macroul și sardinele, de două ori pe săptămână. Dacă nu îți place peștele sau nu consume pește atât de des, poți opta pentru un supliment pe bază de acizi grași Omega-3 și, preferabil, extract din membrană de coajă de ou, pentru menținerea mobilității articulațiilor, recomandă doc.ro.

2. Menține-te la o greutate optimă

Genunchii au rolul de susținere a întregii tale greutăți corporale, așa încât kilogramele în plus pot pune o presiune excesivă pe aceștia. Pentru a evita acest lucru, încearcă să îți menții numărul de kilograme optim, printr-o dietă echilibrată, exercițiu fizic regulat și menținerea aceluiaș interval de ore de somn. Persoanele supraponderale sunt de patru ori mai expuse riscului de osteoartrită la nivelul genunchilor decât cele cu o greutate normală, așadar este bine să iei în considerare acest factor de risc important.

Mai mult, supraponderalii sunt mai predispuși la reumatism în general. Cercetările recente sugerează că femeile diagnosticate cu artrită reumatoidă la vârsta de 55 de ani, sau chiar mai devreme, sunt mai predispuse la supraponderabilitate.

Așadar, pentru a reduce riscul de reumatism, poți urma câțiva pași simpli pentru a ajunge la greutatea optimă. În primul rând, te poți consulta cu medicul curant, care îți poate prescrie un regim alimentar și oferi consiliere cu privire la cum poți ajunge mai ușor și sănătos la numărul de greutate normal pentru vârsta și înălțimea ta. În al doilea rând, concentrează-te pe acest scop și fă alegeri de viață în consecință: mese echilibrate, bogate în nutrienți, mai multă mișcare, somn și odihnă și evitarea consumului de alcool în exces. Nu încerca să slăbești foarte repede, pentru că nu este o metodă sustenabilă de întreținere pe termen lung.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img