sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum sa slabesti cu ajutorul semintelor de in

Distribuie:

Publicat:

Daca ar fi sa luam definitia cuvantului detoxifiere am ajunge la ideea ca reprezinta modalitatea prin care ajutam organismul sa se curate. Avand un stil alimentar sanatos poti sa tii la distanta foarte multe probleme legate atat de sanatatea fizica cat si cea psihica. Motiv pentru care se recomanda evitarea pe cat posbil a prajelilor, a viciilor precum alcoolul sau a consumului exagerat de dulce.

Dupa perioada postului cel mai mare pericol vine din partea bucatelor traditionale si a excesului alimentar, astfel ca o cura de detoxifiere cu chefir si seminte de in macinate te ajuta sa scapi de surplusul de apa, continut intestinal, grasime. Din pacate, toxinele ce se depoziteaza instomac pot contamina sangele si pot provoca daune ireparabile corpului.
Atunci cand ceva nu functioneaza corespunzator, organismul iti transmite semnale de care ar fi bine sa tii cont. In special cand sunt afectate intestinele te poti confrunta cu crampe abdominale, sau cu scaderea brusca in greutate.

Nici afectiunile la nivelul rinichilor sau al ficatului nu sunt de neglijat. Una dintre cele mai des intalnite afectiuni este constipatia si problemele la nivelul pielii. Prin intermediul clismei este bine de precizat faptul ca nu vei reusi sa cureti decat o parte a colonului, avand si ca efect advers afectarea microflorei intestinale. Deci inca un motiv in plus sa ai grija de alimentatia ta in fiecare zi, sa faci miscare si sa te odihnesti corespunzator.

Cel mai bun mod de a-ti curata colonul este sa te preocupi atent de alimentatia ta. Cea mai buna solutie este sa cosumi iaurt de tipul chefir si seminte de in macinate pentru a putea fi digerate de catre organism si seminte de chia. In felul acesta iti vei curata colonul si intestinele de mucus, depozite fecale sau paraziti, protejand totodata si flora intestinala. Pentru asta nu ai nevoie decat 2 linguri de faina de seminte de in pe care sa le consumi zilnic timp de 3 saptamani.

Semintele de in macinate si transformate in faina pot absorbi si elimina mult mai usor toxinele din organism, contribuie si la mentinerea colesterolului sub control cat si la reglarea nivelului de lipide din organism. Incepe in prima saptamana si consuma zilnic cate o lingura de faina de seminte de in cu chia si 150 gr de kefir la micul dejun, ca mai apoi in a doua saptamana sa maresti cantitatea de faina de in la doua linguri si ulterior in a treia saptamana la 3 linguri.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img