vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa-ti faci testul de gripa noua, fara sa te duci la spital!

Distribuie:

Publicat:

In ultima saptamana, romanii au dat iama la farmacii pentru a se interesa de testul pentru depistarea virusului gripal A/H1N1. “De cand au auzit de la televizor ca se gaseste in farmacii un astfel de test, foarte multi clienti au venit sa se intereseze de el. Nu prea au cumparat, deoarece pretul produsului este de 49 de lei”, a declarat pentru Gandul Denisa Bardas, asistent farmacist medical.

“Exista un tampon care se mentine intr-o nara timp de un minut, dupa care se introduce intr-un tub cu o solutie speciala. Mai mult, tamponul se freaca de peretii tubului pentru a amesteca secretia nazala cu substanta respectiva”, explica un specialist.

Testul mai contine si o caseta, similara testului de sarcina, in care se va picura amestecul obtinut. Testul se va citi dupa 10 minute. Atentie insa, testul se va realiza la temperatura camerei, adica intre 15 si 30 de grade Celsius.

Citirea rezultatului: la aparitia unei dungi rosii in partea stanga nu trebuie sa ne speriem, aceasta reprezinta testul de control. Atunci cand apare si cea de-a doua dunga in partea dreapta inseamna ca suntem bolnavi de gripa noua. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img