joi, 25 aprilie, 2024

Cum scadem trigliceridele

Distribuie:

Publicat:

Trigliceridele reprezinta o sursa importanta de energie pentru organism, dar nivelul crescut poate afecta inima astfel încat sa apara Infarctul miocardic si/sau atacul vascular cerebral.

Trigliceridele crescute fac parte din asa numitul Sindrom metabolic. Sindromul Metabolic mai cuprinde HDL scazut, Hipertensiune arteriala, Obezitate abdominala, Hiperglicemie.

O persoana care sufera de sindrom metabolic are risc crescut de a dezvolta Boli cardiovasculare, Atac vascular cerebral si Diabet zaharat. Trigliceridele sunt crescute în special de catre alimentele procesate bogate în zaharuri dar si de alimentele bogate în grasimi saturate, precum laptele de vaca gras, branza grasa si carnea rosie. Este indicat ca persoanele care sufera de trigliceride crescute sa fie atente la eticheta alimentelor pentru a evita zaharurile adaugate. Este indicat a se evita alimentele bogate în zahar, sirop de porumb precum si acele zaharuri care se termina în “oza” : dextroza, fructoza, glucoza, lactoza, maltoza, sucroza, dar si sucuri de fructe concentrate.

Trebuie sa consumi alimente bogate în fibre precum cerealele integrale, leguminoasese dar si orezul brun precum si quinoa. De asemenea consuma alimente bogate în grasimi polinesaturate precum avocado, nuci, pui fara piele, ulei de canola, ulei din masline.

Consuma peste bogat în omega 3 precum somon, macrou, hering, ton si sardine.

Alcoolul este de asemenea de evitat atunci cand ai trigliceridele crescute.

Este foarte important ca atunci cand avem acest tablou clinic sa ne schimbam stilul de viata pornind de la o alimentatie sanatoasa, combinata cu miscare si cu igiena somnului.

Este recomandat sa realizezi analizele medicale macar o data pe an astfel încat sa stii exact care este situatia organismului tau.

Preventia este cheia evitarii multor afectiuni care în timp pot sa îti puna viata în pericol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img