vineri, 19 aprilie, 2024

Cum scapi definitiv de petele pigmentare

Distribuie:

Publicat:

Vestea proasta este ca petele pigmentare pot fi cauzate de cosurile pe care le-ai avut in trecut, problema cunoscuta ca hiperpigmentare post inflamatorie.
Acelasi lucru se intampla si din cauza razelor ultraviolete, care pot determina aparitia petelor in cazul oricarei persoane. Dar vestea buna este ca poti estompa aceste imperfectiuni ale pielii si poti preveni aparitia altora noi. Iata cateva reguli care te vor ajuta sa scapi de pete si sa ai un ten impecabil:

Nu-ti stoarce cosurile. Poate ca este dificil sa rezisti tentatiei. Dar daca ai cedat in trecut, atunci stii care sunt consecintele: o pata rosie inflamata sau un semn de culoare maro, care ramane pe tenul tau luni intregi sau, mai grav, nu dispare niciodata. Motivul este traumatizarea pielii si aparitia cicatricilor persistente. In loc sa storci cosurile, trateaza-le cu o crema cu hidrocortizon in concentratie de 1%, pe care o poti cumpara din farmacie. Aplica de mai multe ori pe zi, pana cand cosul este complet vindecat. Hidrocortizonul este o substanta cu efect antiinflamator, care va calma pielea inrosita si umflata. Este un tratament mai sigur decat cremele sau gelurile cu acid salicilic sau peroxid de benzoil, care pot irita si mai multe pielea, ceea ce accentueaza hiperpigmentarea.  

Investeste intr-o perie pentru curatarea tenului. Folosind o perie electronica pentru curatarea fetei de trei ori pe saptamana, vei putea elimina impuritatile mai bine decat o faci doar prin aplicarea unei lotiuni pentru spalarea tenului. De asemenea, vei indeparta celulele moarte de piele care iti acopera pielea, exfolierea fiind eficienta in estomparea petelor pigmentare. Iar daca tenul este mai curat, serurile pe care le folosesti pentru estomparea petelor vor patrunde mai eficient in piele si vor elimina imperfectiunile. Nu uita sa intretii cu atentie peria, spaland-o dupa fiecare folosire. Inlocuieste capul periei o data pe luna, ca sa eviti dezvoltarea bacteriilor.

Foloseste un ser special pentru tratarea petelor. Investeste intr-un ser special conceput pentru estomparea petelor si uniformizarea culorii tenului. Alege un produs care contine ingrediente precum vitamina C, niacina, acid kojic sau retinol. Nu uita ca expunerea la soare este de evitat in perioada in care urmezi un tratament cu un ser pentru albirea tenului. De asemenea, evita retinolul sau orice tip de retinoizi daca esti insarcinata. 

Aplica in fiecare zi o crema cu factor de protectie (SPF) 30. Unul dintre cei mai importanti pasi pe care ar trebui sa-i faci pentru a avea un ten luminos, fara pete pigmentare, este sa folosesti in fiecare zi o cremo cu factor de protectie solara 30.

Nu doar ca previne aparitia petelor, dar iti apara pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete, inclusiv de aparitia cancerului de piele. Atunci cand pielea este expusa la soare, ca raspuns la razele UV, celulele produc un pigment cu rol protector numit melanina. Rezultatul este bronzul pe care numeroase persoane il doresc, dar acesta este doar un raspuns al pielii care incearca sa se protejeze fata de agresiunea razelor UV.

Prin urmare, dupa bronzul stralucitor pe care probabil ca il consideri minunat, pielea ta se va confrunta cu mici pete maronii. Un alt detaliu foarte important este acela ca pigmentarea post inflamatorie, cauzata de cosuri sau alte rani, este mult agravata de expunerea la soare, de aceea este obligatoriu sa folosesti creme cu factor de protectie SPF cand ai o astfel de leziune. sursa: eva.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img