joi, 28 martie, 2024

Cum se consumă și ce beneficii are pelinul. Planta care te va ajuta

Distribuie:

Publicat:

Pelinul este o plantă ierboasă, ale cărei părți vegetale supraterane, dar și uleiul acesteia sunt utilizate foarte des pentru diferite medicamente. Frunzele de pelin au o înălțime de până la 20 de centimetri. Florile de pelin sunt de o culoare galben pal și foarte puternic mirositoare. Iată cum se consumă și ce beneficii are pelinul!

Pelineul este o plantă cunoscută de multă lume și benefică pentru diverse boli. Are o culoare verde, iar florile ei sunt de un galben pal. Mirosul ei este unul puternic și este o plantă care te va ajuta la nevoie.

Cum se consumă și ce beneficii are pelinul

Planta de pelin este utilizată pentru diverse probleme de digestie, de exemplu pierderea poftei de mâncare, problemele la stomac, boli ale vezicii biliare, dar și spasme intestinale. Această plantă este utilizată și în tratarea febrei, bolilor hepatice, depresiei, durerile musculare, pierderea memoriei și infecțiile cu viermi, dar și pentru a stimula glanda sudoripară. De asemenea, pelinul se utilizează pentru boala Crohn și pentru o afecțiune renală numită nefropatie IgA.

Uleiul de pelin este utilizat de fiecare dată pentru tulburări digestive și creșterea libidoului. Unele persoane aplică pelinul direct pe piele pentru osteoartrită și pentru că vindecă rănile și mușcăturile de insecte. Uleiul de pelin este utilizat, de asemenea, drept contrairitant pentru reducerea durerii. În fabricare, uleiul de pelin este folosit drept o componentă de parfum în săpunuri, produse cosmetice și parfumuri normale. Uleiul de pelin mai este utilizat și ca insecticid.

Pelinul se consumă sub formă de ulei, ceai sau chiar direct așa, de exemplu pe o rană sau o mușcătură de insecte. Pleinul are o mulțime de beneficii asupra organismului și, dacă e făcut sub formă de ceai, are un gust bun.

Beneficii și utilizări

Iată câteva beneficii pe care le are pelinul:

-poate ameliora durerea;

-poate combate infecțiile parazitare;

-are proprietăți antioxidante;

-poate combate inflamația.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img