sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum se face saramura de hamsii

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente (pentru 6 portii):

500 g hamsii
3 rosii
ardei
2 ardei iuti
4 fire usturoi verde
1 lingurita sare
1l apa
1 lingurita piper boabe
foi de dafin
1 varf de lingurita cimbru si boia de ardei, marar, patrunjel verde

Mod de preparare:

Pestele il curatam de intestine, il spalam bine sub jet de apa, il saram si il amestecam usor cu mana. Legumele le spalam si le stergem cu un prosop de apa.
In primul rand o sa facem saramura pe care o preparam foarte simplu din apa cu sare si legume coapte, incingem un gratar sau grill si coacem legumele, pe gratar punem ardeii, rosiile, ciustile iuti si 2 fire de usturoi. Cand sunt rumenite le scoatem intr-un castronel cu capac, presaram putina sare peste ele si le lasam sa se abureasca timp de 10 minute.

Intr-o craticioara punem apa cu sare si condimente, lasam amestecul sa fiarba cat timp curatam legumele de coaja, cotor si samburi. Rosiile le pasam cu furculita, ardeii ii taiem fasii, usturoiul bucati si ciustile le lasam intregi, adaugam toate legumele in apa care fierbe, mai adaugam si restul de usturoi taiat rondele si fierbem saramura 5 minute dupa care oprim focul. 

Punem pestii pe gratar si ii frigem timp de 2-3 minute pe fiecare parte apoi ii scoatem intr-o tava. Hamsia o putem pune si pe o frigaruie ca sa ne fie mai usor, turnam saramura in tava acoperind pestele, potrivim gustul de sare si presaram verdeata tocata marunt deasupra. Lasam tava cu saramura pe foc 5 minute inainte de a o servi sa i se amestece gusturile si sa se mentina calda. 

Reteta de saramura de hamsii ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img