vineri, 29 martie, 2024

Cum se tine cura cu tarate

Distribuie:

Publicat:

Cura cu tarate de grau e ideala pentru pofticiosii care vor sa slabeasca, deoa­rece nu trebuie sa tina re­gim, ci doar sa adau­ge tarate in meniul zilnic. Ele contin principii nutritive care le fac un supliment ideal in diete, precum si o sursa buna de energie. Prin con­tinutul lor in fibre, mai ales fibre insolubile, taratele determina pierderea in greutate.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti una-doua linguri de tarate de grau intr-un pahar cu apa, pe care il beti (cu tarate cu tot), de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de mesele principale. De asemenea, adaugati una sau doua linguri de tarate de grau in iaurt, lapte, sucuri, smantana, piure, supe, salate etc. In acest fel, adaugati fibre suplimentare in die­ta dvs. si pierdeti, de asemenea, greutate. Cura cu tarate se tine cel putin o luna.

Bogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), taratele de grau au numeroase proprietati medicinale: regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.

Sunt indicate in urmatoarele afectiuni: afectiuni endocrine, afectiuni ale ovarelor, afectiunile prostatei, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni neurologice, afectiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afectiuni cardiace, ateroscleroza, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, dureri epigastrice, hemoroizi, adenom de prostata, fibrom uterin, impotenta sexuala, sterilitate, afectiuni renale, cistita, retentie urinara, laringita, rahitism, depresie nervoasa, nevroze, rheumatism, majoritatea afectiunilor care sunt denumite cu "hipo" sau "hiper", pentru ca taratele contribuie la reglarea intregului organism.

sursa: formula-as.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img