joi, 25 aprilie, 2024

Cum se transmite variola maimuței. Alexandru Rafila a făcut noi dezvăluiri

Distribuie:

Publicat:

Apar noi detalii importante despre variola maimuței, noua boală infecțioasă care a îngrozit lumea. Alexandru Rafila a dezvăluit cum se transmite variola maimuței și a dat noi detalii despre evoluția cazurilor în România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări importante cu privire la boala infecțioasă variola maimuței, care se răspândește deja la nivel mondial. Specialistul a dezvăluit cum se transmite, în mod principal, noua boală care seamănă panică în multe țări din Europa și în Statele Unite.

Alexandru Rafila anunță că variola maimuței se transmite pe cale sexuală

Astfel, în cadrul unei emisiuni TV, Rafila a precizat că variola maimuței este o boală care are ca principală cale de transmitere pe cea sexuală. Ministrul Sănătății a subliniat că o eventuală epidemie poate fi evitată „printr-o modificare comportamentală” și a specificat că România este printre țările în care riscul de răspândire este redus.

"În România, noi avem puține cazuri, puțin peste 20 de cazuri. Cred că o boală la care principala cale de transmitere este calea sexuală, și mă refer la cei care fac sex cu parteneri multipli necunoscuți. Cred că este perfect controlabilă printr-o modificare comportamentală și există astfel de recomandări la nivel internațional.

Nu putem discuta despre o boală care se transmite ușor, se transmite atunci când nu ești atent. Ori, responsabilitatea față de propria persoană cred că trebuie să funcționeze. Important e să informăm oamenii și atunci când oamenii știu despre ce este vorba, iau decizii în cunoștință de cauză.

Iar această expunere la risc, că despre asta discutăm, cu multiplii parteneri sexuali necunoscuți, într-un interval relativ scurt de timp, evident că duce la o explozie de cazuri. În România se întâmplă mult mai puțin lucrul acesta", a declarat ministrul Alexandru Rafila, într-o emisiune, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img