joi, 28 martie, 2024

Cum stii daca ciresele au sau nu viermi in ele. Nu te lasa pacalit de vanzatori

Distribuie:

Publicat:

Ciresele sunt unele dintre cele mai indragite fructe ale verii. Aceste fructe pot fi consumate proaspete, pot fi utilizate in diverse retete, de la sucuri si inghetata la prajituri, pot fi congelate si chiar uscate. Ciresele insa trebuie alese cu grija, deoarece sunt fructe fragile, perisabile.

1. Acorda atentie culorii cireselor
Ciresele bune de consum sunt cele de un rosu stralucitor si cele purpurii. Cu cât nuanta de rosu este mai inchisa, cu atât ciresele vor avea un gust mai dulce. Pe de alta parte, daca sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele sa aiba deja viermi in ele.
Culorile si nuantele pe care le pot avea ciresele merg de la galben si roz la rosu, rosu de Burgundia si chiar negru.

2. Verifica aspectul
Ciresele trebuie sa fie ferme la atingere, curate, netede, fara urme de mucegai si fara zone putrezite. Coditele cireselor trebuie sa fie verzi si intacte. Evita fructele care prezinta pete maronii, precum si fructele prea moi sau prea tari.

3. Alege ciresele in functie de nevoi
Pentru umpluturi de prajituri (placinte), precum si pentru diverse conserve, poti alege cirese semicoapte, cu un gust usor acrisor. La aceste preparate se adauga in general zahar. Pentru bauturi din fructe proaspete, pentru salate sau pentru consumul ca atare, este recomandat sa alegi ciresele coapte, dulci.

4. Cumpara cirese in perioada potrivita

Pentru a cheltui mai putini bani si a te putea bucura de fructe proaspete, locale, trebuie sa cumperi ciresele in mai-august. Altfel le poti gasi sub forma proaspata, dar la preturi mari sau sub forma congelata sau la conserve.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img