vineri, 29 martie, 2024

Cum te anunta corpul ca ai nevoie de vitamine: Semnele din viata de zi cu zi de care sa tii cont

Distribuie:

Publicat:

Ritmul agitat al vieții zilnice, stresul prea mare, alimentația neechilibrată, bazată mai mult pe alimente procesate și nesănătoase, lipsa odihnei și sedentarismul sunt principalele cauze ale deficienției de vitamine.

De cele mai multe ori, există anumite semne care ar trebui să-ți dea de gândit că aportul de vitamine și minerale nu este tocmail cel potrivit organismului tău. O stare de moleșeală inexplicabilă, schimbări de dispoziție dese, dureri de cap, amețeli, lipsa poftei de mâncare, infecții minore, sunt doar câteva dintre semnalele care indică o carență de vitamine și minerale.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute semnale care indică o carență de vitamine și minerale.

1. Buze crăpate, carență de Fe

Cu siguranță ai o deficiență de fier în corpul tău dacă îți cade părul, buzele tale devin palide, iar buzele tale par crăpate, dacă uiți de lucruri și te simți obosit. Fierul este un element esențial în corpul dvs., deoarece ajută la furnizarea de oxigen în tot corpul și la producerea de celule roșii din sânge și hemoglobină.

Pentru a crește aportul de fier, trebuie să mâncați fulgi de ovăz, linte, deoarece acestea sunt bogate în fier, recomandă doctorulzilei.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img