vineri, 19 aprilie, 2024

Cum tratam natural candidoza

Distribuie:

Publicat:

Simptomele candidei: mancarimi, usturimi, roseata, secretie albicioasa si branzoasa. Acestea sunt cateva dintre simptomele care te chinuiesc cand apare un dezechilibru al florei vaginale, cauzat de inmultirea excesiva a ciupercii Candida albicans. Candida nu este o boala cu transmitere sexuala, ci o micoza care poate fi declansata de stres, fluctuatii hormonale sau tratamente cu antibiotice. 

Iata patru plante care au efect antiinflamator si cicatrizant. Ele trateaza cu succes candidoza, iar folosite preventiv, te feresc de recidive. Galbenele: Bea o cana cu infuzie de galbenele inainte de fiecare masa. Se prepara dintr-o lingura de planta la o cana cu apa. Tot infuzia, de aceasta data preparata din doua linguri de planta (ca sa fie mai concentrata), se foloseste pentru spalaturi vaginale, dimineata si seara. Aplica local unguent de galbenele. In caz de candidoza bucala, fa gargara cu ceai de galbenele, de doua ori pe zi.

Musetel: Baile in infuzie de musetel au efect calmant. Adauga trei linguri cu flori de musetel la un litru de apa (cand da in clocot). Dupa ce strecori, toarna infuzia in cada umpluta pe sfert si fa o baie de sezut timp de 15 minute. Urzica-alba-moarta. Opareste o lingura de urzica-alba intr-o cana cu apa, lasa la infuzat timp de zece minute si consuma ceaiul dupa fiecare din cele trei mese principale.

Intareste-ti imunitatea! Daca infectiile candidozice recidiveaza frecvent, cu siguranta sistemul tau imunitar are nevoie de ajutor. Incepe o cura de intarire si urmeaz-o cu sfintenie cel putin o luna, de doua ori pe an. Fie ca alegi aloe vera, grau, propolis sau alte remedii, candida n-o sa-ti mai dea tarcoale. Iar daca totusi reapare, episoadele vor fi mult mai blande. Vaginitele cauzate de candida sunt cele mai frecvente, dar candidoza afecteaza – mai rar, ce-i drept – si alte zone precum cavitatea bucala, cea anala, pliurile pielii sau sistemul digestiv, toate pe fondul unei imunitati slabite. Usturoiul are un puternic efect antifungic. Preventiv, dar si ca tratament, mananca doi-trei catei pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img