vineri, 29 martie, 2024

Cunoscuta JURNALISTA de peste Prut, santajata cu un material video SCANDALOS! I-a DERANJAT pe cei mai importanti oameni ai tarii

Distribuie:

Publicat:

Natalia Morari este unul dintre cei mai apreciati jurnalisti de investigatii din Republica Moldova. Ea a dezvaluit intr-un interviu ca a fost amenintata de mai multe ori inclusiv de institutii ale statului, la un moment dat fiind invitata sa vizioneze un film in care aparea in ipostaze intime alaturi de sotul ei. 

In unele cazuri, anumite persoane chiar i-au amenintat mama, sugerandu-i sa-si „linisteasca” fiica. Natalia Morari a fost pana la finalul anului 2007 jurnalist la un ziar din Moscova, dar a fost expluzata din tara dupa ce a publicat materiale despre coruptia de la varful statului rus. De cand lucreaza in Republica Moldova, Natalia spune ca se intalneste tot mai des cu situatii in care i se spune sa fie mai cuminte.

Amenintata ca i s-ar putea plasa droguri in haine

„De exemplu, eu am vazut video in care eu faceam dragoste cu barbatul meu in apartamentul pe care eu il inchiriam. De exemplu, eu am fost preintampinata de oameni din Procuratura Generala sa am grija de hainele mele personale, pentru ca as putea gasi droguri in timpul perchezitiilor care ar putea sa aiba loc. Dupa aceasta eu am incetat sa merg in orice fel de localuri in care eu nu am incredere”, a declarat Natalia Morari in cadrul unei conferinte. Totodata, jurnalista a subliniat faptul ca i s-a sugerat, de mai multe ori, sa plece din tara, intrucat un dosar penal ar putea fi pornit pe numele ei.

Ii este interzisa intrarea in Rusia de 10 ani

Natalia Morari a devenita celebra dupa ce la inceputul lunii decembrie 2007 a publicat un articol intitulat “Banii negri ai Kremlinului”, in care descria folosirea ilegala a fondurilor banesti pentru a pastra toate partidele importante din Rusia dependente  de autoritati. Pe 16 decembrie, cand Morari se intorcea in Rusia dintr-o deplasare de o saptamana in Israel, la trecerea controlului documentelor in Aeroportul Domodedovo, i s-a comunicat ca, la decizia FSB, i-a fost interzisa intrarea in Rusia. Atunci jurnalista a fost nevoita sa zboare la Chisinau. Morari nu era cetateana a Rusiei; imediat dupa absolvirea Universitatii din Moscova ea a depus cerere si documente pentru a i se acorda cetatenia Rusiei, pe care ar fi trebuit sa o primeasca in aprilie 2008. Pe 21 august 2008, i-a fost refuzata acordarea cetatenia Rusiei, cu motivul – „apeluri la deturnarea oranduirii constitutionale a Federatiei Ruse prin forta si amenintare a securitatii nationale”.

In 2014 ea a fost declarata Jurnalistul Anului in Republica Moldova.

sursa: EVZ.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img