vineri, 29 martie, 2024

Curatenie la FCSB! Ros-albastrii s-ar putea desparti de o întreaga echipa în aceasta vara

Distribuie:

Publicat:

FCSB a terminat pentru al treilea an la rând pe locul 2 în Liga 1, iar Gigi Becali nu digera foarte usor acest parcurs al echipei. Finantatorul ros-albastrilor a dezvaluit ca nu mai putin de 8 jucatori vor parasi formatia antrenata de Nicolae Dica în aceasta vara.

De fapt, FCSB s-ar putea desparti de o întreaga echipa în aceasta pauza competitionala. Pe lânga fotbalistii din actualul lot de care finantatorul vrea sa scape (Stancioiu, Gaman, Artur Jorge, Larie, Cr. Tanase si Alibec), mai sunt jucatori care ar putea fi vânduti, dar si doi care vor reveni dupa împrumuturi. Este vorba despre Jakolis (Apollon Limassol) si William de Amorim (Kayserispor). Cei doi au intrat în dizgratia lui Becali si sansele ca ei sa ramâna la echipa sunt minime.

Jakolis si De Amorim, OUT

Cipriotii sunt efectiv încântati de evolutiile lui Jakolis si vor activa clauza de cumparare a acestuia. Jakolis are contract cu FCSB pâna în 2020, dar cei de la Apollon au optiune de cumarare. Cipriotii au platit doar 25.000 de euro pentru împrumut si vor trebui sa mai achite sub jumatate de milion pentru a-l avea definitiv pe croat. Ros-albastrii îsi pastrasera totusi dreptul de a-l repatria, dar nu vor acest lucru.

Si în cazul lui De Amorim lucrurile sunt clare. Daca nu va avea oferte de cumparare, va fi împrumutat la alta echipa sau, în cel mai rau caz, trimis la echipa secunda. Declaratiile de la plecarea la Kayserispor i-au fost fatale fotbalistului brazilian. William De Amorim a ajuns la FCSB în 2016.

Laurentiu Reghecampf a insistat foarte mult pentru transferul sau. În momentul în care a sosit în lotul ros-albastrilor, mijlocasul de banda stânga era vazut drept unul dintre cei mai buni jucatori din România pe postul sau, iar cota sa se ridica la 1,8 milioane de euro, conform transfermarkt. Gigi Becali a platit atunci 1 milion de euro pentru De Amorim si Boldrin.

Planic, ofertat

Bogdan Planic a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai ros-albastrilor în acest sezon si mai multe cluburi europene sunt cu ochii pe el. Cel mai bun fundas din lotul celor de la FCSB a fost adus vara trecuta de la Vojvodina, pentru doar 300.000 de euro, iar acum Becali l-ar putea vinde pentru nu mai putin de 5 milioane de euro. Una dintre echipele interesate de el este Eintracht Frankfurt.

Situatia lui Teixeira este înca incerta, însa exista sanse mici ca el sa continue la FCSB. Mijlocasului îi expira contractul în aceasta vara, iar ros-albastrii îi vor propune o noua întelegere. Dar cu un salariu mai mic: 15.000 de euro pe luna, fata de 20.000, cât câstiga din actuala întelegere. Daca portughezul va accepta, va mai evolua un an sub comanda lui Dica.

Ce se întâmpla cu Gnohere

Ultimul jucator din lista celor cara s-ar putea desparti de ros-albastri în aceasta vara este Gnohere.  În urma cu aproximativ o luna, Becali recunostea, în direct la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club, ca pretul "Bizonului" e de trei milioane de euro. Ulterior, finantatorul si-a marit pretentiile la 5 milioane de euro, stiind sigur ca Alibec e ca si plecat si nedorind sa ramâna descoperit în ofensiva. Dar ratarea titlului l-a determinat pe Gigi sa îsi reconsidere optiunile.

Acest moment pare ideal pentru "Bizon" sa plece, el aflându-se la cel mai bun sezon al carierei. A devenit golgheterul Ligii 1, cu 15 reusite, la egalitate cu tucudean si poate fi valorificat la maximum. Cum bugetul clubului va fi afectat de ratarea campionatului, finantatorul pare sa îsi fi redus pretentiile pentru atacantul francez. La asta a contat si faptul ca jucatorul si-a exprimat intentia de a da curs unei alte provocari. În conditiile în care FCSB l-a luat pe Gnohere de la rivala Dinamo pentru doar 250.000 de euro, o suma de trei milioane de euro în acest moment pare o reala afacere.

Primul 11 al jucatorilor care se pot desparti de FCSB: Stancioiu – Gaman, Artur Jorge, Planic, Larie – Jakolis, Teixeira, Cr. Tanase, De Amorim – Alibec, Gnohere.

Oferta de ultima ora pentru Mitrita, dupa ce a facut spetacol în play-off

CS U Craiova a terminat pe podium în Liga 1, dupa CFR Cluj si FCSB si se afla în lupta pentru Cupa României. În ultimul act, oltenii o vor întâlni pe Hermannstadt, în direct pe Digi Sport 1, duminica, de la ora 21:00.

Evolutiile bune din acest sezon au facut ca mai multi dintre elevii lui Devis Mangia sa ajunga pe "radarul" unor echipe din strainatate. Este si cazul lui Alexandru Mitrita, unul dintre cei mai apreciati fotbalisti ai gruparii oltene. Mijlocasul de 23 de ani al Craiovei este dorit de Gent, formatie care a terminat play-off-ul din Belgia pe locul 4 si va evolua în sezonul viitor în Europa League.

Gent îl monitorizeaza de mai multa vreme pe Mitrita, iar gruparea belgiana va trimite reprezentanti la Bucuresti, la finala Cupei de duminica, pentru a-l urmari înca o data la treaba pe fotbalist. Atunci se vor purta si primele negocieri pentru transferul jucatorului care este cotat la 1,2 milioane de euro.

În acest sezon, Mitrita a evoluat în 36 de meciuri în toate competitiile pentru CS U Craiova si a reusit 14 goluri si 3 pase decisive. Mitrita a mai jucat în cariera sa la Turnu-Severin, Viitorul, FCSB U21 si Pescara. Mijlocasul ofensiv a fost împrumutat pentru 6 luni de la formatia italiana, iar în iarna a fost cumparat definitiv de Craiova pentru 700.000 de euro.

Fotbalistul este unul dintre preferatii lui Devis Mangia, care l-a folosit în 21 dintre cele 26 de partide din sezonul regulat si în toate meciurile de play-off. Mitrita a fost cel mai bun marcator al Ligii 1 în play-off, cu 5 reusite. El a fost urmat de Ianis Hagi (4), George Tucudean si Harlem Gnohere, câte 3 goluri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img