Curmalele sunt fructe delicioase şi pline de nutrienţi, dar totodată sunt cunoscute şi pentru cantităţile mari de fibre şi zahăr, motiv pentru care multe persoane se întreabă care parte a zilei este ideală pentru a le consuma.
Curmale: valori nutriţionale
Curmalele conţin foarte mulţi nutrienţi şi, de cele mai multe ori, sunt consumate uscate.
Calorii: 282
Proteine: 2.5 grame
Carbohidraţi: 75 grame
Fibre: 8 grame
Zahăr: 64 grame
Calciu: 3% din necesarul zilnic recomandat
Fier: 6% din necesarul zilnic recomandat
Potasiu: 14% din necesarul zilnic recomandat
Magneziu: 10% din necesarul zilnic recomandat
Cupru: 23% din necesarul zilnic recomandat
Seleniu: 6% din necesarul zilnic recomandat
Vitamina B6: 10% din necesarul zilnic recomandat
Acid folic: 6% din necesarul zilnic recomandat
Cea mai bună parte din zi în care să mănânci curmale
Indiferent de alimentele pe care vrei să le consumi, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este atunci când simţi că îţi este foame. Experţii în sănătate susţin că există perioade din zi ideale pentru a consuma anumite alimente, tocmai pentru a putea fi digerate mai bine, iar dacă sunt consumate în afara acestui interval, digestia nu va mai fi una corespunzătoare. Organismul uman este pregătit să digere mâncare încă dinainte ca aceasta să ajungă în gură, deoarece elimină enzime digestive specifice în cavitatea bucală şi continuă să le elimine în tot procesul de digestie. Există totuşi câteva momente din zi în care este ideal să consumăm curmalele: