sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cursuri de șah la clasa pregătitoare A, de la Școala Gimnazială ,, Anastasie Panu “, Huși – coordonată de d-na învățătoare, Goanță Larisa

Distribuie:

Publicat:

Instructorului de șah, Ciobanu Ginu.

Proiectul ,, ȘAH ÎN ȘCOLI Și GRĂDINIȚE" derulat de Asociația ,, Viitorul Copiilor Hușeni ".

Șahul este un joc logic și contribuie la formarea gândirii, făcând ca procesele gândirii să fie mai bine ordonate și mai eficiente, devenind prin aceasta, instrument de disciplinare și modelare a gândirii tinerilor în general și al elevilor în special, dezvoltă memoria, îi dezvoltă capacitatea de analiză și sinteză a elevului.

Mulți părinți întreabă: De ce șahul este un instrument atât de grozav pentru dezvoltare?

Numărul pozițiilor posibile în jocul de șah este mai mare decât numărul de atomi din universul observabil. Șahul este mult mai complex, în comparație cu marea majoritate a altor jocuri de masă. Sigur că pokerul sau alt joc, poate fi la fel de complicat sau chiar mai mult. Nu există două aceleași momente în timpul unui joc.

Ceea ce deosebește șahul este absența aproape completă a norocului (inclusiv influența arbitrului) și cantitatea de gândire logică și de calcul. Acestea sunt unele dintre cele mai bune calități ale speciei noastre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img