miercuri, 27 martie, 2024

Cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade. Mai multe persoane au fost ranite

Distribuie:

Publicat:

Cutremur in Turcia pe 24 aprilie. Mai multe persoane au fost ranite ca urmare a unui seism de magnitudine 5,2 grade pe scara Richter, transmit agentiile de presa internationale.

Un cutremur s-a produs marti in provincia Adiyaman, din sud-estul Turciei, soldandu-se cu ranirea a 13 persoane si cu avarierea mai multor cladiri, a informat de agentia de presa Anadolu, citata de Reuters.

Potrivit Serviciului de Prospectare Geologica al Statelor Unite (USGS), seismul cu magnitudinea 5,2, inregistrat la ora 00.34 GMT, s-a produs la o adancime de 10 kilometri.

Cei 13 raniti au fost transferati la spitale, insa starea lor nu este grava, potrivit agentiei Anadolu. In imaginile postate pe retelele de socializare se poate vedea insa cum cutremurul a produs avarii semnificative unui numar mare de case.

Seismul a fost urmat de opt replici mici, a adaugat Anadolu.

Potrivit presei locale, scolile si liceele din zona au fost inchise azi.

Te-ar putea interesa si: China a raportat eronat doua cutremure

Administratia pentru cutremure din China a anuntat, vineri, ca a raportat din greseala doua seisme majore, alertele fiind de fapt „scurgeri accidentale” in spatiul public ale unei simulari, relateaza Reuters.

Joi seara, administratia a anuntat pe site-ul sau ca au avut loc doua cutremure cu magnitudinea de 6,5 grade, la doar zece secunde distanta unul de celalalt, in colturi opuse ale tarii, in regiunea Xinjiang din extremitatea vestica si in provincia Yunnan din sud-vestul tarii.

Informatia a fost afisata pe site-ul institutiei timp de cel putin o ora, insa nu a fost difuzata si pe microblogul acesteia, sursa din care multi chinezi afla despre seismele produse in tara lor.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, administratia a declarat ca alertele au facut parte din exercitiile de raspuns la situatii de urgenta. „O scurgere accidentala a simularii de cutremur a fost preluata de media si dus la o neintelegere”, a indicat institutia.

„Dupa ce s-a intamplat acest lucru, administratia noastra a solicitat imediat serviciilor competente sa stearga informatiile incorecte”, se mai arata in comunicat.

China este o tara cu intensa activitate seismica, frecvent afectata de cutremure importante. In urma cu un deceniu, un seism cu magnitudinea 7,9 a zdruncinat provincia Sichuan din sud-vestul tarii si a provocat decesul a aproape 70.000 de persoane, precizeaza Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img