vineri, 19 aprilie, 2024

Daca ai BMW, inseamna ca iti faci de cap: “Hai sa-l facem putin celebru pe acest mic zmeu al soselelor” – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

”Ai BMW inseamna ca iti faci de cap” este reactia unui sofer care a filmat cu o camera de bord cum este sicanat in trafic.

Incidentul s-a petrecut pe DN6 in Ramnicu Valcea. Soferul victima a relatat ca inainte de sicanare l-a claxonat scurt pe soferul din BMW deoarece stationa pe mijlocul drumului. Cateva momente mai tarziu, soferul din BMW il depaseste si pune frana brusc in fata celeilalte masini.

”In intersectie m-a depasit pe partea stanga dupa cum se vede iar acele frane ostentative spun totul. Nu se mai poate cu astfel de ”soferi” care se cred zmei doar pentru ca au masini puternice…Am trimis filmarea catre Politia Rutiera Ramnicu Valcea. Hai sa-l facem putin celebru pe acest mic “zmeu” al soselelor” ne-a scris barbatul.

CITESTE SI: Talonul masinii va fi suspendat automat odata cu expirarea ITP

Verificati bine actele masinii inainte sa plecati la drum pentru ca in curand unele reguli se vor schimba.

Din 20 mai, daca va expira ITP-ul, se suspenda automat si certificatul de inmatriculare al masinii, fara sa fiti anuntati direct. Daca nu va dati seama si circulati asa, riscati o amenda de aproape 3.000 de lei, iar placutele de inmatriculare va vor fi retinute, ceea ce inseamna alte drumuri  si timp pierdut, la politie si la RAR, pentru a reintra in legalitate.

In prezent, fiecare sofer este obligat sa faca inspectia tehnica periodica la masina o data la doi ani, daca vehiculul nu este mai vechi de 12 ani. Insa multi uita, ori nu au masinile in regula asa ca nu le duc la verificare, iar Ministerul de Interne a inasprit legea.

Dupa 20 mai, daca va expira ITP-ul, inmatricularea masinii va fi automat suspendata, online, printr-un schimb de date intre RAR si DRPCIV, online.

Daca sunteti prinsi in trafic cu inmatricularea suspendata, nu numai ca trebuie sa platiti o amenda de pana la 3.000 de lei, ci ramaneti sigur si fara placute de inmatrculare. Nu veti avea voie sa plecati cu masina, va trebui sa chemati o platforma. In acest caz, trebuie sa mergeti si la Politia Rutiera pentru a demonsta ca masina a fost verificata tehnic.

In culpa sunt si cei care si-au cumparat o masina dar nu au mers in termen de 90 de zile sa depuna actele doveditoare. Daca noii proprietari amana sa intre in legalitate, nu vor mai putea circula cu vehiculul pe strazi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img