marți, 16 aprilie, 2024

Daca mananci carne de pui, trebuie sa stii asta!

Distribuie:

Publicat:

Producatorii avicoli contesta informatiile aparute in spatiul public potrivit carora 87% din puii crescuti in Romania sunt plini de substante chimice si hormoni si sustin ca legislatia in vigoare este respectata cu strictete, atragand atentia, totodata, ca aceste campanii de denigrare a produselor avicole romanesti aduc grave prejudicii producatorilor autohtoni.

“Toti producatorii de carne de pasare si oua consum din Romania respecta cu strictete legislatia in vigoare, fiind monitorizati permanent de ANSVSA. Aparitia periodica in media a unor campanii de denigrare a produselor avicole aduce grave prejudicii producatorilor autohtoni, dar si consumatorilor care sunt indepartati de produsele de foarte buna calitate si la preturi rezonabile aflate pe piata noastra. De asemenea, afirmatiile din media aduc prejudicii exportului de produse avicole, partenerii profitand de astfel de campanii si de multe ori facand presiune pe preturi. Producatorii avicoli contesta vehement aceste afirmatii, iar in sprijinul lor este programul de control pentru reziduuri, aprobat anual de Comisia Uniunii Europene si care implica in aplicare costuri foarte ridicate pentru producatori”, precizeaza Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), intr-un comunicat. 

Potrivit sursei citate, stabilirea numarului de probe pentru control se aproba de catre Comisia Europeana in functie de numarul de pasari din tara, iar pentru Romania, in anul 2016, in vederea depistarii reziduurilor la pasare, s-au efectuat 2.397 de teste, din care 582 pentru reziduurile de antibiotice. 

Continuarea articolului AICI | sanatate.bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img