vineri, 29 martie, 2024

Dacian Ciolos ar trebui sa ajunga in fata procurorilor in cazul jafului de la CFR Marfa

Distribuie:

Publicat:

Informatii EXPLOZIVE ies la iveala in cazul jafului de la CFR Marfa. Un numar de 21 de persoane, între care si fostul director general al CFR Marfa, Mihut Craciun, au fost retinute în dosarul privind vanzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de catre CFR Marfa, la un pret subevaluat, audierile la sediul DIICOT Timisoara desfasurandu-se pe tot parcursul noptii de miercuri spre joi.

La audieri au sosit, la sediul DIICOT Timisoara, în cursul noptii de miercuri, trei masini cu angajati ai CFR Marfa de la Bucuresti, dar si reprezentanti ai firmei REMAT din Calarasi, care avea contract cu CFR Marfa pentru casarea vagoanelor de tren. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, în urma audierilor care s-au desfasurat pe tot parcursul noptii, procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pentru 21 de persoane, între care fostul director general al CFR Marfa Mihut Craciun.

Toate cele 21 de persoane retinute în acest dosar ar urma sa fie duse la Tribunalul Timis cu propunerea de arestare preventiva pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals. Interesant este ca si fostul premier Dacian Ciolos ar trebui sa ajunga in fata procurorilor. Si nu doar pentru ca el este cel care l-a promovat in functiile de consilier al primului-ministru si de director la CFR Marfa, ci pentru ca Dacian Julien Ciolos stia foarte bine de jaful de la CFR Marfa, dar si de faptul ca Mihut Craciun a fost dat afara de la toate companiile de la care a lucrat.

Astfel, de la Coca Cola, de la Red Bull si de la Kandia, Mihut Craciun a fost demis pentru alcoolism si furt, iar de la Selena, a fost dat afara pentru furt. Ori in momentul in care Dacian Ciolos a ajuns premier si l-a cooptat in staff-ul sau de consilieri pe Craciun (ambii fiind in relatii foarte bune cu George Butunoiu, care are o firma de head-hunting) a primit toate aceste informatii de la SRI. Le-a ignorat si l-a numit pe Craciun consilierul sau, dupa care l-a plasat in cele mai importante Consilii de Administratie: Tarom, Navrom etc. 

Si mai grav este faptul ca Dacian Julien Ciolos a primit din nou informarile de la SRI despre problemele cu care se confrunta Mihut Craciun, in momentul in care l-a propulsat pe acesta in postul de director general la CFR Marfa. Astfel, este evident pentru toata lumea, ca Dacian Ciolos este cel putin complice la jaful comis de Mihut Craciun la CFR Marfa. Cel mai probabil, cei doi fac parte din acelasi grup de interese si scopul lor clar a fost devalizarea CFR Marfa si vinderea vagoanelor la pret de fier vechi. Ca hotia sa fie maxima, grupul infractional condus de Mihut s-a folosit de Bursa Romana de Marfuri (acolo unde se fac toate golaniile) pentru a vinde vagoanele de la CFR Marfa.

Problema este ca in anuntul de pe Bursa, a fost trecut faptul ca CFR Marfa vine fier vechi, cand in realitate ei vindeau vagoane, la pret de fier vechi. Astfel, reamintim ca, potrivit DIICOT, în cursul anului 2016, la nivelul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR MARFA s-a constituit un grup infractional organizat, implicand factori de decizie de la nivelul central si teritorial al societatii de transport, avand ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societatii, cu prilejul operatiunilor de vanzare-cumparare a 2.450 de vagoane destinate casarii, facilitand astfel traficarea în folosul SC REMAT SA Calarasi a diferentei rezultate între valoarea reala si cea subevaluata a bunurilor casate. Prejudiciul în acest dosar se ridica la peste 6 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img