vineri, 29 martie, 2024

Dacian Ciolos: Coruptia ucide cand izvoraste din incompetenta

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a explicat, duminica seara, care sunt prioritatile guvernului sau, discutand si despre subiecte aprinse ale acestor zile, precum coruptia, criza imigrantilor sau schimbarea legislatiei elctorale.

Premierul a declarat la Digi 24 ca populatia asteapta o depolitizare a administratiei. “Am vazut, strada a sustinut, ca coruptia poate sa ucida atunci cand izvoraste din lipsa de competenta. Nu o sa putem face singuri, vom avea nevoie de anumite pachete legislative”, a spus Ciolos.

Ciolos a precizat ca Guvernul sau a trecut de Parlament cu o larga majoritate, dar asta nu inseamna ca va avea mereu sprijinul Parlamentului, chiar daca unele partide, precum PNL, l-au asigurat de sustinerea lor. Si pentru ca lucrurile sa fie in regula, spune Ciolos, “e important sa pastram un contact periodic cu principalele partide”.

De asemenea, premierul a sustinut ca intentioneaza sa pastreze o mare parte dintre masurile vechiului Guvern, pentru ca sunt bune.

“Intentia este sa pastram toate masurile. Atat cele din Codul fiscal, suntem intr-o faza de crestere economica, e important ca sectorul economic sa aiba incredere in cei care conduc Romania. Sunt foarte multe masuri care stiu ca sunt bune, avem intentia sa le aplicam.

Cresterile salariale sunt necesare in anumite domenii, dar si reforme. In masura in care va fi posibil pastram cresterile care au fost promulgate deja de Parlament”, a punctat Ciolos.

“Este important ca pe langa cresteri sa avem si investitii. Cresterea sa nu se bazeze doar pe consum, ci si pe investitii. In anii trecuti investitiile au fost destul de reduse, eu as vrea sa mentinem in continuare, o ambitie importanta pentru investitie si sa facem in asa fel incat sa dam drumul la proiecte noi”, a adaugat seful Guvernului, precizand ca se gandeste la investitii in infrastructura si ca ministrul Transporturilor pregateste pentru luni lista cu proiectele prioritare.

“As vrea sa incepem sa demaram lucrarile pe Pitesti-Sibiu. Stiu ca trebuie sa se mai lucreze pe studiul de fizabilitate. (Alta prioritate – n.red.) este legatura dintre Moldova si Transilvania, avem aceasta prioritate si in MasterPlan si ar fi important sa dam un semnal”, a spus Ciolos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img