vineri, 19 aprilie, 2024

Dan Andronic face noi dezvaluiri! “Se stia de mult unde este Ghita”

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Dan Andronic a sustinut, in direct la Realitatea TV, ca autoritatile romanesti il localizasera de mai multa vreme pe Sebastian Ghita, insa acesta nu a fost retinut pentru ca s-a desfasurat “o operatiune in care s-a incercat identificarea resurselor fostului deputat, oameni, bani, documente”. 
In legatura cu vizita pe care a avut-o in luna martie in Serbia, Andronic a declarat ca “era coincidenta la fel de mare daca ma duceam in Franta, Italia si asa mai departe. Am fost in mai multe tari. In Romania inca te mai poti plimba liber. Nu m-am intalnit cu Ghita. Nu pot sa spun cu cine m-am vazut in Serbia. M-am intalnit cu Ghita ultima data inainte sa fuga. In Serbia m-am intalnit cu prieteni. Ghita nu mi-a spus ca vrea sa fuga. Daca mi-ar fi spus asta, i-as fi spus ca e o tampenie. Cred ca fuga l-a ingropat si mai tare. Nu mi se pare ca a avut o strategie”.
Acesta este de parere ca autoritatile din Romania au stiut de multa vreme unde se afla Sebastian Ghita si, in opinia sa, fostul deputat a fost supravegheat tot timpul.  
“Acum inca suntem la cald. Inca bajbaim. Am ascultat-o si pe doamna ministru de Interne si din declaratia dansei am inteles ca au fost facute supravegheri si in alte tari. Este de presupus ca era filat. Se stia de mult unde este Ghita, cam de cand s-a sifonat informatia de la DNA la Dan Tapalaga. Cine a dat informatia a fost neprofesionist. Stiu de la surse ca informatia a venit de la DNA. Cautarea unui fugar nu e o operatiune care se desfasoara in site-uri si in ziare. In momentul in care au dat informatia ca m-am intalnit eu cu el la Belgrad era clar ca se stia ceva de Belgrad. Dar acum vedem ca nu a stat numai in Serbia, e un om care s-a plimbat jumatate de Europa”, a sustinut jurnalistul. 
“Am asistat la o operatiune in care s-a incercat identificarea resurselor lui Ghita, oameni, bani, documente, pentru ca ce rost avea sa-l urmaresti in noua tari si sa nu-l arestezi. Vorbim despre un pasaport care trece de orice control. Banuiesc ca nu e primul control la care a fost supus. In Serbia a fost identificat ca urmare a filajului. Cand ai un asemenea pasaport, atat de bine falsificat, apar mari semne de intrebare”, a continuat acesta.
In opinia lui Dan Andronic, faptul ca Ghita a riscat si s-a intalnit cu fratele sau “indica, in mod normal, o nevoie, nu se intalneau sa se pupe si sa-si ureze ‘Paste fericit!’. Ori o nevoie financiara, ori avea de gand sa dea niste documente si tocmai d-aia a fost oprit atunci”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img