vineri, 29 martie, 2024

Dan Barna, REPLICA TAIOASA dupa scrisoarea lui Toader: ‘Nu esti niciodata prea batran pentru a gasi mod de a te face de ras’

Distribuie:

Publicat:

Președintele USR Dan Barna a declarat, joi, referitor la scrisoarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care solicită ca Laura Codruța Kovesi să nu fie desemnată procuror-șef european, că demonstrează că „nu ești niciodată prea bătrân, pentru a găsi un nou mod de a te face de râs”.

„Aș începe cu una din legile lui Murphy, care spune că nu ești niciodată prea bătrân, pentru a găsi un nou mod de a te face de râs. Ceea ce face Tudorel Toader cu această scrisoare este încă o modalitate de a se face și mai ales de a ne face ca și Guvern al României de râs pe plan internațional. În mod obiectiv, ceea ce vede toată Europa și toată lumea, vorbim și de partenerul american este că România în momentul de față este condusă de niște indivizi, o parte din ei condamnați penali, o parte din ei în diverse faze de cercetare penală și Tudorel Toader este perceput ca fiind avocatul acestor condamnați penali”, a afirmat Dan Barna, joi, la RFI.

„Nu știu dacă a greșit sau nu, nu este rolul meu să judec asta, pentru că să nu uităm, toată activitatea DNA ajunge în instanță, iar în instanță am văzut că DNA este una dintre instituțiile cu un nivel foarte bun al raportului condamnări-achitări”, a completat Barna, întrebat dacă a greșit Kovesi pentru că a închis ochii la abuzurile comise de Direcția Națională Anticorupție.

Financial Times a publicat o scrisoare a ministrului român al Justiției, Tudorel Toader, în care acesta solicită ca Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef DNA, să nu fie numită în funcția de procuror-șef european. În document, acesta oferă ca argument dosarele deschise de Kovesi împotriva mai multor magistrați și judecători. Ministrul a motivat și prin revocarea acesteia de la conducerea DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img