vineri, 29 martie, 2024

Daniel Olteanu, preşedinte ALDE: “Râde amar trei sferturi din România când ministrul Drulă vorbeşte despre dezvoltarea echitabilă a regiunilor”

Distribuie:

Publicat:

Minciuna şi habarnismul, mai ales atunci când sunt şi comunicate senin de la nivel guvernamental, ar trebui să trimită acasă orice ministru.

Unul din ultimele mesaje publice ale domnului Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, arată că acesta ori nu înţelege concepte simple, ori încearcă să ascundă în spatele unor cuvinte întârzierile deja acumulate în mandatul său.

Dl. ministru Drulă ştie, cu siguranţă, că judeţul Cluj are deja două autostrăzi, are alocate fonduri pentru metrou prin PNRR în municipiul Cluj-Napoca, are alte investiţii în infrastructură pentru un total ce trece de un miliard de euro.

În aceste condiţii, ministrul, care e şi lider al USR, anunţă o nouă investiţie în marea infrastructură din judeţul Cluj, drumul expres Tureni-Dej, vorbind despre "dezvoltarea echitabilă a regiunilor".

Domnule ministru, râde amar trei sferturi din România în momentul în care dumneavoastră vorbiţi de "dezvoltarea echitabilă a regiunilor" dând ca exemplu o investiţie într-un judeţ cu două autostrăzi, metrou, drum expres şi variante ocolitoare la standard de drum expres.

Aş fi înţeles orice alt argument: volumele de trafic, media zilnică anuală, aglomeraţia, dar nu să ridicaţi minciuna până la nivelul la care să subliniaţi, prin acest exemplu, "dezvoltarea echitabilă a regiunilor".

Echilibru înseamnă să veniţi cu exemple de drumuri expres şi autostrăzi nu în Cluj, ci în Maramureş, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Vaslui sau Ialomiţa.

Echitate înseamnă să înţelegeţi că vom avea trei treceri ale frontierei de vest legate prin autostrăzi sau drum expres: Nădlac (jud. Arad), Borş (jud. Bihor) şi Oar (jud. Satu Mare) şi nici măcar unul pe graniţa de est, asta în condiţiile în care cel puţin primul tronson al Drumului Expres Albiţa – Tişiţa ar fi putea avea şi rol de Variantă Ocolitoare pentru municipiul Huşi.

"Dezvoltare echitabilă a regiunilor" nu înseamnă, domnule ministru, să întârzie un proiect precum A7 faţă de calendarul de la începutul mandatului dumneavoastră. Asta nu e o realizare, e un eşec.

Vă rog, domnule ministru, dacă aceasta este politica USR – "luăm de la săraci şi dăm la bogaţi" – să renunţaţi la a o aplica la nivel guvernamental. Dacă nu sunteţi capabil să contribuiţi de la nivelul Ministerului Transporturilor la "dezvoltarea echitabilă a regiunilor", renunţaţi, cel puţin, la minciuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img