vineri, 29 martie, 2024

Darius Valcov a scris primele pagini din cartea guvernarii: Ce realizari sunt la Sanatate

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat trei puncte pe care ministerul condus de ea le va trece în „Raport privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018”, analiză care va fi publicată sub forma unui volum editorial în 500 de exemplare, sub semnătura lui Darius Vâlcov.

„Nu este vorba despre evaluarea miniștrilor, ci despre evaluarea implementării programului de guvernare – program asumat de Parlamentul României -.  Deci este absolut normal să se evaluze măsurile pe care le implementăm. Nu consider că este un lucru rău. Noi periodic am trimis rapoarte la Guvern pentru că este normal să ne prezentăm activitatea.

La capitolul sănătate raportul va avea mai multe realizări. Pot să vă spun că este vorba despre implementarea programelor de screening – a început implementarea acestora -, pe care ni le-am asumat în programul de guvernare. Este vorba de reducerea prețului la medicamentele inovative care au generic cu 35%. Este vorba de eliminarea comisiilor pentru aprobarea medicamentelor oncologice și a procedurilor scumpe – știți că existau acele comisii naționale care acum nu mai există, iar aprobarea ține de resortul fiecărui medic -. Mai sunt multe lucruri pe care guvernul a început să le implementeze”, a susținut ministrul sănătății, Sorina Pintea, în direct la Realitatea TV.

Raportul va conține următoarele capitole: Principalele rezultate economico-sociale; Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare; Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat; Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat; Politica fiscal bugetară; Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

Calendarul propus pentru raport este:

– Până la data de 1 februarie, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va transmite fiecărui minister evaluările parţiale pe fiecare domeniu din Programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018

– Până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din Programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul 2018.

– Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va prezenta în Guvern Raportul însoţit de un memorandum care să evidenţieze, în sinteză, realizările din 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img