marți, 16 aprilie, 2024

De azi, BNR pune in circulatie o noua MONEDA! Ce valoare are si cum arata

Distribuie:

Publicat:

Banca Nationala a Romaniei pune in circulatie, incepand de azi, 4 iulie, o noua moneda. Va fi dedicata implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii.
“In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, incepand cu data de 4 iulie 2017, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din aur dedicata implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii”, anunta BNR intr-un comunicat.
Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
Valoare nominala: 100 lei
Metal: aur
Titlu: 900‰
Forma: rotunda
Diametru: 21 mm
Greutate: 6,452 g
Calitate: proof
Cant: zimtat

Aversul monedei prezinta imaginea Podului de la Cernavoda, reprezentare simbolica a comunicarii si a parteneriatului, inscriptia „ROMANIA”, stema Romaniei, valoarea nominala „100 LEI” si anul de emisiune „2017″.
Reversul monedei reda o reprezentare partiala a Statuii Libertatii de la New York si inscriptia ,,PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA-STATELE UNITE ALE AMERICII-1997″.
Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate in limbile romana, engleza si franceza, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.
Tirajul pentru aceasta emisiune este de 250 de monede din aur.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.
Monedele din aur dedicate implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img