vineri, 19 aprilie, 2024

De ce ciocanesc agentii in stopul masinilor oprite? Cel mai mare secret al politistilor dezvaluit

Distribuie:

Publicat:

De multe decenii, politistii obisnuiesc sa ciocaneasca in stopurile masinilor pe care le opresc in trafic. Nu fac acest lucru pentru a verifica daca becul functioneaza la parametri normal sau nu, ci din cu totul alte motive, pe care le prezentam mai jos, scrie realitatea.net.

Principalul motiv a ramas impamantenit din vremurile in care nu existau camere de bord. Politistii care patrulau pe autostrazi obisnuiau sa ciocaneasca in stopurile masinilor oprite, ca sa-i faca atenti pe soferi si sa le distraga atentia de la alte activitati, cum ar fi ascunderea drogurilor sau a armelor. Astfel, soferii-infractori erau intarziati de la aceste lucruri si, practic, erau prinsi in flagrant.
Un alt motiv este ca politistul sa-si lase amprentele pe stop, in cazul in care soferul oprit l-ar ataca si ar fugi de la fata locului. Astfel, masina in cauza ar fi mai usor de depistat, ulterior, si, implicit soferul, chiar daca si-ar schimba placutele de inmatriculare, pentru ca ar avea pe stop amprentele politistului.
Se pare ca, totusi, de la inventarea camerelor de bord, poliistilor li se recomanda sa nu mai ciocaneasca stopurile masinilor oprite in trafic.

Sursa: mesaj.md

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img