sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De ce dieta saraca in grasimi nu este buna pentru corp

Distribuie:

Publicat:

Un medic cardiolog explica de ce considera grasimile ca fiind un medicament pentru corp, nicidecum cauza tuturor relelor. El sustine ca trebuie sa alegem lactatele integrale, nu pe cele sarace in grasimi, deoarece acestea au un efect protector asupra inimii, prevenind bolile cardiovasculare si diabetul zaharat de tip 2.

Mai mult, medicul cardiolog Aseem Malhotra, citat de DailyMail, sustine ca meniul sau zilnic consta in multe grasimi si ca le recomanda cu incredere pacientilor sai sa nu se fereasca de ele atata vreme cat au un regim alimentar echilibrat, noteaza eva.ro.

Dimineata, medicul mananca o omleta din trei oua cu ulei de cocos, la masa de pranz consuma mereu branza grasa alaturi de alte alimente, iar seara foloseste din plin uleiul de masline pentru salatele pe care le consuma. De asemenea, pe tot parcursul zilei consuma diverse oleaginoase ca gustari intre mesele principale.

In schimb, el sustine ca zaharul si carbohidratii rafinati sunt ingredientele pe care ar trebuie sa le eliminam din dieta, deoarece acestea favorizeaza aparitia bolilor de inima, diabet, obezitate si cancer. Astfel ca dieta pe care o recomanda medicul este cea saraca in carbohidrati si mai bogata in grasimi pe langa alimentele naturale si sanatoase pe care trebuie sa le consumam zilnic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img