joi, 28 martie, 2024

De ce e indicat sa nu reaprinzi niciodata o tigara

Distribuie:

Publicat:

Esti in statia de autobuz. Te plictisesti de la atata asteptat, asa ca-ti aprinzi o tigara. Fix atunci soseste autobuzul in statie. O stopezi, ca-i pacat sa arunci o tigara aproape intreaga, nu? Mare greseala.

In cazul asta, ar trebui sa-ti faci mai multe griji cu privire la sanatate decat la bani. Reaprinderea unei tigari stopate creste sansele aparitiei cancerului pulmonar si a bronsitei cronice.

Descoperirea a fost facuta inca de acum cativa ani, dar prea putina lume s-a aratat interesata de subiect pentru ca acesta sa fie aprofundat in continuare. Studiul publicat in British Medical Journal a analizat peste 5.000 de fumatori si a descoperit ca 19% dintre ei isi sting la un moment dat tigara pentru a o reaprinde ulterior.
Cei care stopeaza tigari au sanse cu 15% mai mari de a face bronsita cronica decat cei care le fumeaza „dintr-un singur foc”. Asta inseamna inflamarea mucoasei bronsice pe termen lung, manifestata prin tuse si exces de mucus la nivelul cailor respiratorii, conform Noizz.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img