joi, 28 martie, 2024

De ce este bine sa consumi propolis in aceasta perioada

Distribuie:

Publicat:

Propolisul, un antiviral puternic. Printre produsele stupului care ne vindecă, cunoaștem în special mierea și polenul. Dar propolisul are și el locul său pentru a ne stimula apărările imune.

Propolisul este o productie făcută de albine din rășini pe care le colectează de pe mugurii și scoarța copacilor (în Europa, în special plopii și castanii). Apoi acoperă interiorul stupilor pentru a-i proteja împotriva invaziilor de microbi și ciuperci. Acesta este motivul pentru care în Egiptul antic a fost folosit pentru îmbălsămarea mumiilor.

Propolisul, un antiviral puternic. Lupta cu infectiile

Propolisul își datorează cea mai mare parte a virtuților sale conținutului ridicat de flavonoide, ceea ce îi conferă proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale și antioxidante. Se recomandă, atât intern, cât și extern, pentru combaterea infecțiilor de tot felul:

Infecții ORL

Infectii de pe cale orală (cum ar fi răni) și infecții gastro-intestinale
Infecții fungice (împotriva ciupercilor), cum ar fi candidoza
Virusuri, cum ar fi virusul gripal, de exemplu

Dar propolisul ajută, de asemenea, la susținerea sistemului imunitar în general.

Pe partea practică: în fiecare dimineață, diluați 5 picături de propolis pur într-un pahar cu apă, un ceai din plante sau într-o linguriță de miere (pur, propolisul este adesea puțin amar). De asemenea, puteți lua propolis sub formă de gumă de mestecat (nu mai mult de 3 pe zi) sau capsule.

Important: se recomandă cure de 2 sau 3 săptămâni consecutive, nu mai mult, deoarece cu cât este mai lungă, cu atât propolisul poate să provoace alergii. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care suferă de alergie la polen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img