joi, 28 martie, 2024

De ce este sanatos sa consumi ridichi?

Distribuie:

Publicat:

Se spune ca sucul de ridichi in care se pune un pic de sare va poate ajuta atunci cand aveti febra. De asemenea, ridichile ar avea beneficii si in ceea ce priveste tratarea unor boli respiratorii si ar preveni astfel de infectii. 

Sucul de ridichi nu este o bautura foarte des preparata si aduce beneficii pentru organism, contribuind cu succes la detoxificarea acestuia. Are un gust usor iute, care poate fi redus daca decojiti ridichile inainte de preparare. 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt: ridichi, iaurt, sare si verdeata proaspata. Se taie ridichile in bucati mici si se pun in blender. Se adauga iaurt rece si se amesteca bine pana cand bautura devine cremoasa. Se rastoarna continutul intr-un pahar si se potriveste cu sare. Separat, se toaca verdeata si se presara deasupra sucului, potrivit adevarul.ro.

In situatia in care vreti ca bautura obtinuta sa aiba o culoare roz, pastelata, trebuie sa folositi ridichile  cu tot cu coaja, iar daca doriti totusi sa fie mai putin iute, puteti folosi o cantitate mai mare de iaurt. Specialistii recomanda sa consumati sucul proaspat, cu atat mai mult cu cat bautura va fi mai iute pe masura ce trece mai mult timp de la preparare pana la consum.

Ridichile are indicatii in caz de inapetenta, scorbut (carenta de vitamina C), rahitism, demineralizare, litiaza biliara, artrita, reumatism sau afectiuni pulmonare. Pe lista de beneficii ale ridichilor este si faptul ca poate rezolva retentia apei in organism, care duce la umflarea picioarelor si poate duce la apritia celulitei.   

Ridichile aduc beneficii si in ceea ce priveste protectia colonului de cancer. Prevenirea prin consumul de ridichi este datorat faptului ca are continut de sulforafanul, un compus organic care stimuleaza productia unor enzime benefice, iar astfel se formeaza o protectie fata de radicalii liberi. Pentru ca sunt bogate in antioxidanti, sunt beneficii ale ridichilor si in ceea ce priveste revitalizarea pielii, iar ridurile apar mai tarziu.  

O cura de doar cateva zile poate rezolva aceasta problema, datorita continutului ridicat de potasiu, care elimina cantitatea de apa in exces din organism.   

Ridichile rosii aduc si ele organismului un aport important de vitamine B, C si P, de minerale, precum iod, magneziu si sulf, dar si de rafanol, substanta sulfurata cu efect puternic bactericid. Nutritionistii spun ca si frunzele de ridichi sunt bogate in nutrienti, precum vitaminele A, B1, B2 si C, dar si de minerale precum seleniu, potasiu, calciu sau sulf.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img