marți, 23 aprilie, 2024

De ce este Vitamina C atat de importanta?

Distribuie:

Publicat:

Vitamina C iti va schimba aspectul pielii. Este bogata in antioxidanti, ajuta la producerea de colagen si imbunatateste pigmentul. Corpul uman nu poate sintetiza singur Vitamina C, asa cum o fac animalele, ceea ce inseamna ca trebuie sa isi ia doza din alimente si suplimente. Vitamina C contribuie la regenerarea pielii, prin faptul ca ajuta corpul sa produca mai mult colagen.

Avem nevoie de Vitamina C si pentru a sintetiza neurohormonii importanti: noradrenalina, adrenalina si dopamina. Are efect si asupra intaririi sistemului imunitar, deci la reducerea simptomelor gripelor si racelilor. Reduce efectele intoxicarii cu plumb, ajuta la scaderea in greutate, reduce nivelul de stres, ajuta la incetarea caderii parului, cicatrizeaza ranile, ajuta la mentinerea nivelului de energie, iar lista poate continua.

Aceasta vitamina ajuta si in lupta cu diverse boli, precum cancerul, diabetul sau astmul. Iti va proteja tenul de factorii negativi ai mediului inconjurator si va preveni imbatranirea prematura a pielii, care ar putea fi cauzata de razele soarelui si de poluare. In ceea ce iti priveste tenul, beneficiile vor fi vizibile: pielea ta va fi mai luminoasa, mai fina si mai ferma. In plus, aceasta vitamina este un anti-imflamator foarte bun si te poate ajuta in lupta cu acneea.

Doza zilnica recomandata

Doza zilnica recomandata poate sa difere, in functie de mai multi factori. Totusi, intr-un spectru general, barbatii trbuie sa isi asigure o doza de 90 de mg, iar femeile de 75 mg. Femeile care sunt insarcinate au nevoie de 85 mg zilnic, iar cele care alapteaza de 120 mg. Fiind cunoscuta pentru faptul ca ajuta la cresterea si dezvoltarea tesuturilor, si copiii au nevoie de ea, in felul urmator:

0-12 luni: Vitamina C regasita in laptele matern este suficienta

1-3 ani: 15 mg

4-8 ani: 25 mg

9-13 ani: 45 mg

14-18 ani: 75 mg

Putem sa ne asiguram doza necesara prin capsule sau siropuri pe care le gasim la farmacie, dar si prin intermediul alimentelor bogate in aceasta vitamina, precum: conopida, capsunile, patrunjelul, spanacul, castravetii cu coaja, ananasul, rosiile etc.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img