joi, 28 martie, 2024

De ce nu e bine să ții castraveții în frigider. Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci

Distribuie:

Publicat:

Foarte mulți români țin castraveții la frigider pe perioada verii, dar iată că acest obicei este, de fapt, o greșeală. Cum se păstrează această legumă proaspătă pentru mai mult timp. Iată unde se ține, de fapt.

Cu toții știm că pe perioada verii castraveții sunt nelispiți din casele românilor. Obișnuiai să îi ții în frigider? Iată că, de fapt, ai făcut o mare greșelă. Unde se țin aceștia pentru a fi proaspeți mai mult timp.

De ce nu trebuie să ții castraveții în frigider

Specialiștii susțin că nu este bine să ținem castraveții în frigider. Aceștia sunt de părere că legumele se țin într-un loc răcoros. Cu atât mai mult, experții au ajuns la concluzia că legumele se putrezesc mai repede dacă sunt ținute la o temperatură de sub 10 grade.

Experții sunt de părere că putem lăsa castraveții chiar și pe masa din bucătărie, dar doar dacă îi ținem acoperiți cu un prosop. De reținut este faptul că trebuie să ții castraveții cât mai departe de lumină, pentu că expunerea la soare îi face să se usuce mai repede, potrivit playtech.ro

Ce beneficii au castraveții

Consumul de castraveți are multe beneficii pentru organismul uman. Aceștia îți protejează pielea împotriva îmbătrânirii, tescapă de respirația urât mirositoare, îți întăresc oasele, pot regla diabetul, ajută creierul și memoria, contribuie la sănătatea inimii și are multe vitamine esențiale pentru corp.

Castraveții au multe substanțe nutritive și sunt bogați în vitamina A, vitamina C, vitamina B, calciu, siliciu și zinc. Aceștia te ajută foarte mult dacă vrei să duci un stil de viață sănătos și este consumat de multe persoane care țin dietă.

Cu toții știm cât de eficienți sunt castraveții în bucătărie. Toți românii consumă murături și gospodinele le pregătesc în fiecare an pentru sezonul rece. Această legumă este sănătoasă pentru organsimul uman, iar totodoată foarte delicioasă. Cu atât mai mult, acesta este folosită de multe femei și în trucuri pentru frumusețe datorită proprietăților pe care le are atunci când vine vorba de hidratarea pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img