vineri, 19 aprilie, 2024

De ce nu e indicat sa stai picior peste picior?

Distribuie:

Publicat:

Ne-am obisnuit sa stam picior peste picior fara sa ne dam seama, dar putini dintre noi stim ca acest lucru poate avea consecinte serioase asupra sanatatii.

Chiar daca pentru cei din jur parem atractive, este mult mai important sa stim ca pozitia picioarelor inrucisate ne afecteaza corpurile si ne creeaza probleme de circulatie. Ideaspots ne prezinta riscurile unei astfel de posturi:

Daca stam intr-o anumita pozitie pentru mai multe ore, exista riscul sa ne alegem cu o afectiune numita paralizia nervului peronier. Acest lucru se poate intampla si daca stam in aceeasi pozitie pentru perioade prelungite de timp. S-a dovedit ca pozitia care provoaca paralizia nervuloui peronier este cea picior peste picior.

În 2010, mai multe studii au demonstrat ca atunci cand stai picior peste picior o lunga perioada de timp, tensiunea arteriala creste. Chiar daca nu ai probleme cu tensiunea arteriala, evitand aceasta postura poti castiga o viata mai sanatoasa si poti preveni alte tulburari circulatorii.

Slabeste garantat fara sa tii dieta

Atunci cand pui un genunchi peste celalalt, sangele este trimis de la picioare la piept, rezultand o cantitate mai mare de sange pompata si astfel creste tensiunea arteriala. O alta explicatie posibila este ca tensiunea arteriala creste din cauza faptului ca articulatiile nu se misca, iar muschii nu se schimba in lungime(exercitii izometrice), lucru care creste rezistenta la fluxul sanguin.

Aceasta pozitie poate duce la un dezechilibru pelvin. Cand stai picior peste picior, muschiul interior al piciorului de deasupra este mai scurt, iar cel al coapsei mai lung, fapt ce iti afecteaza articulatiile.

Poti dezvolta de asemenea “vene paianjen” pentru ca aceasta pozitie duce la inflamarea si compresia venelor, cu toate ca factorul principal al acestei afectiuni este gena.

Daca stai mai mult de 3 ore pe zi cu picioarele incrucisate, pozitia spatelui iti poate fi afectata, provocand schimbarea fireasca a pozitiei, dureri lombare, de gat, umeri si sold.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img