marți, 16 aprilie, 2024

De ce nu este bine să luăm medicamente cu suc de grepfrut. Sfatul Mihaelei Bilic

Distribuie:

Publicat:

Medicii recomandă luarea medicamentelor sub formă de tablete sau pulbere împreună cu o cantitate mare de lichid. Însă de cele mai multe ori suntem tentați să bem pastilele împreună cu sucuri de fructe sau chiar acidulate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne avertizează să nu luăm medicamente cu suc de grepfrut.

Motivul ar fi, conform specialistei, că acest suc ar putea influența efectul substanțelor din medicamente, astfel că tratamentul ar putea să nu dea rezultatele așteptate.

Mihaela Bilic: ”Nu luați medicamente cu suc de grepfrut!”

Medicul în nutriție Mihaela Bilic a explicat pe contul său de Instagram de ce nu este bine să asociem medicamentele cu sucul de grepfrut.

”Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele”, a explicat nutriționista.

Sucul de grepfrut în asociere cu medicamentele poate da efect de supradoză

”Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză)”, a precizat experta în nutriție.

Poate reduce eficacitatea medicamentelor

Pe de altă parte, același suc de grpfrut ”poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora”, a mai precizat Dr. Mihaela Bilic.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img