joi, 28 martie, 2024

De ce nu functioneaza curele de slabire in multe cazuri

Distribuie:

Publicat:

Atitudinea femeilor in ceea ce priveste greutatea si forma corpuluise datoreaza in mare parte mostenirii genetice, arata oamenii de stiinta. Faptul ca te simti slaba, plinuta sau pur si simplu ti-e bine in pielea ta nu are legatura cu numarul de calorii consumate, ci cu genele mostenite de la parintii tai.

Imaginea pe care o femeie o are despre sine si dorinta de a fi mai slaba sunt o consecinta a constructiei genetice, arata un studiu realizat la Michigan State University. Cercetatorii au descoperit ca in mare masura, motivul pentru care femeile simt nevoia de a slabi se reduce la programarea genetica, ducand la un risc mai mare de a suferi de tulburari alimentare si o imagine alterata asupra propriului trup.

Cura de slabire care a innebunit intreaga lume

Prin urmare, Harper Beckham va mosteni cel mai probabil tendinta Victoriei Beckham catre o talie subtire. Liderul echipei de cercetare, Jessica Suisman a declarat ca desi suntem bombardati zilnic cu mesaje ce ridica pe un piedestal silueta slaba, unele femei chiar internalizeaza aceasta imagine a idealului de silueta slaba, in timp ce altele nu. Acest fapt sugereaza ca exista factori genetici care le determina pe unele femei sa fie influentate mai usor de aceasta presiune, fapt pentru care simt nevoia constanta de a slabi, desi detin o silueta normala.

Sfatul nutritionistilor este sa iti incepi ziua cu un mic dejun satios, care sa contina fulgi de ovaz, oua sau iaurt grecesc. Iar apoi, la pranz, e bine sa combini carbohidrati sanatosi, proteine si grasimi "bune". Spre seara, ar fi recomandat sa iti savurezi cu adevarat alimentele cu care te rasfeti, cum ar fi un patratel de ciocolata, pe care il lasi sa se dizolve incet in gura, fiind atenta la aromele complexe ale ciocolatei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img