joi, 28 martie, 2024

De ce poate fi periculoasa acupunctura

Distribuie:

Publicat:

O terapie alternativa populara, insa destul de periculoasa, dupa cum avertizeaza expertii din Hong Kong, pentru ca, se pare ca in urma unor cercetari amanuntite, aceasta a devenit cea mai noua metoda prin care virusuri periculoase, precum HIV sau Hepatita se raspandesc tot mai mult printre oameni.

In timp ce majoritatea expertilor si a ONG-urilor fac eforturi spectaculoase pentru a stopa raspandirea respectivelor boli, educand populatia in acest sens, si avertizand asupra celor mai des intalnite moduri de contagiere, o noua metoda iese la iveala, paradoxal, una care ar trebui sa aiba efect terapeutic: acupunctura. 

Ce afectiuni putem trata cu acupunctura

Experti de la Universitatea Hong Kong au decsoperit mai multe cazuri de imbolnavire in urma utilizarii acestei terapii alternative, relateaza The Telegraph. De asemenea, in British Medical Journal sunt raportate peste 80 de cazuri care au contractat hepatita de tip B in urma sedintelor de acupunctura. Cum se explica acest lucru? Prin prisma faptului ca majoritatea "tamaduitorilor" nu dezinfecteaza acele in mod corespunzator, singura lor metoda fiind aceea de a tine acele in alcool, actiune insuficienta pentru o dezinfectare completa. 

"Nu mai faceti acupunctura!". Dupa ani in care a fost recomandata, terapia este eliminata. De ce?

Acest lucru nu inseamna ca nu se poate practica in mod corespunzator aceasta meserie, insa daca este sa invatam ceva din experienta tarilor mentionate este sa avem mare grija la ce cabinet de acupunctura mergem, si sa fm sigure ca respectivele ace sunt dezinfectate in mod corespunzator si ca centrul are aviz de functionare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img