vineri, 29 martie, 2024

De ce sa iti speli fata cu ulei in loc de apa: alege ingrijirea sanatoasa a pielii

Distribuie:

Publicat:

Desi pare contraintuitiv, ingrijirea sanatoasa a pielii presupune sa folosesti uleiul in locul apei. Descopera in materialul de mai jos cateva trucuri pentru un ten frumos.

Daca incepi sa te speli pe fata cu ulei, indiferent ce tip de piele ai, vei vedea ca vei avea un ten mai frumos si mai sanatos. Daca te speli pe fata cu ulei sau folosesti cosmetice pe baza de ulei pentru a curata tenul, vei observa transformari. De ce? Pentru ca uleiul dizolva sebumul in exces de pe piele, la fel si machiajul sau cremele cu protectie solara, fara sa contina ingrediente abrazive, conservanti sau ingrediente toxice.

Daca aplici aceste trucuri pentru un ten frumos, vei vedea ca pielea se curata fara sa distrugi flora bacteriana naturala de pe piele si fara sa elimini uleiurile naturale din piele. Pentru ca acest gen de curatare a tenului este destul de complexa si profunda in straturile pielii, specialistii Mind Body Green recomanda sa speli fata cu ulei seara si sa te clatesti dimineata cu apa.

Conform statisticilor specialistilor in ingrijire si beauty, femeile ce folosesc cosmetice pe baza de ulei au ten mai curat, mai fin, piele mai luminoasa, mai putine puncte negre si echilibru in productia de sebum. Daca porti adesea machiaj, intotdeauna vei incepe curatarea tenului cu demachierea. Aceste trucuri pentru un ten frumos te vor ajuta:

Clateste tenul cu apa calduta si tapoteaza cu un prosop uscat. Pune putin ulei (de jojoba, de exemplu) in palma. E nevoie de o cantitate cat o moneda. Aplica bine cu ambele maini, atat pe ten, cat si pe gat. Maseaza bine pielea si focuseaza-te pe zonele sensibile (zona T, de exemplu), dar si pe zonele de tensiune musculara (cum ar fi maxilarele). Te vei relaxa si vei ajuta atat sistemul circulator, limfatic, dar iti vei relaxa si muschii si iti vei curata bine porii.

Dupa ce iti speli fata cu ulei, foloseste un prosop umed si caldut. Acest pas este esential, intrucat acum uleiul va actiona in straturile profunde ale pielii. Plaseaza prosopul caldut peste fata. Si preseaza usor pe piele. Apoi curata tot uleiul cu ajutorul prosopului. Este necesar sa repeti cu alte prosoape pana cand tenul ramane curat. Fii delicata si vei obtine si un gomaj usor.

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img