miercuri, 24 aprilie, 2024

De ce sa NU porti in fiecare zi absorbante zilnice: Te expui la infectii genitale

Distribuie:

Publicat:

Absorbantele zilnice ataşate de lenjeria intimă sunt folosite frecvent de milioane de femei din întreaga lume, fie că le poartă în zile cu flux menstrual redus, fie pentru a nu păta lenjeria cu fluidele biologice. Cert este că, deşi se numesc absorbante zilnice, acestea nu ar trebui utilizate zi de zi.

Deşi se numesc astfel, produsele care promit să asigure o igienă intimă fără cusur, mai ales că pot fi şi îmbogăţite cu parfum discret, fac mai mult rău decât bine sănătăţii femeilor. Iată doar câteva motive pentru care nu este o idee bună să le utilizezi aşa de des.

Te expui la infecţii genitale

Purtarea absorbantelor zilnice favorizează apariţia infecţiilor fungice. Tocmai partea adezivă, care permite ca absorbantul să nu alunece, păstrează umezeala şi modifică aspectul şi cantitatea bacteriilor şi a ciupercilor din zona intimă, potrivit clickpentrufemei.ro.

Poţi suferi iritaţii

Chiar dacă porţi lenjerie intimă şi nu te şti cu vreo infecţie, tot ai risc să suferi de iritaţie vulvară. Pentru a evita astfel de neplăceri, este recomandat să îţi schimbi absorbantul zilnic ori de câte ori îl simţi umed. De fapt, nu este indicat să îl porţi niciodată mai mult de 12 ore. Medicii sugerează ca pe timpul nopţii să îl schimbi cu unul nou sau să nu aplici deloc absorbant pe chilot.

Împiedică pielea să respire

Aceste produse se lipesc de chilot – nu au aripioare ca absorbantele normale, aşa că nu pot rămâne fixate pe loc câteva ore, fără banda de lipici de pe spate. Pentru că partea adezivă este făcută din plastic, pielea nu poate respra bine, iar umiditatea şi temperatura ridicată pot creşte riscul de infecţii bacteriene şi iritaţii, aşa cum se întâmplă dacă absorbantele sunt purtate mai multe ore la rând.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img