vineri, 29 martie, 2024

De ce se ia aspirina impreuna cu lemn dulce

Distribuie:

Publicat:

Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) este o planta cu efecte imunostimulente, dar si hormonale foarte puternice. De la planta se utilizeaza radacina, foarte bogata in substante zaharoase, de cateva zeci de ori mai dulci decat zaharul, de unde si denumirea de lemn-dulce. Recoltarea radacinii de lemn-dulce. Aclimatizat si in tara noastra, lemnul-dulce se recolteaza primavara, dar si toamna tarziu. Rizomul plantei se spala in apa rece, dupa care se despica in fasii mici si se pune la uscat in strat subtire, in locuri calduroase si bine aerisite. Se pastreaza in saci de hartie, intr-un loc racoros si lipsit de umiditate.

Contracareaza efectele nocive ale aspirinei: Aspirina este primul medicament consumat in lume. Se administreaza contra durerilor de cap, febrei, afectiunilor inflamatorii, in prevenirea atacurilor cardiace, a diabetului si a cancerului. insa, pe langa beneficii, aspirina are si efecte toxice care pot afecta organismul. Aspirina sau acidul acetilsalicilic ataca mucoasa intestinala si poate provoca ulceratii si sangerari la nivelul stomacului. Lemnul-dulce are efecte exceptionale de contracarare a efectelor nocive ale aspirinei: protejeaza stomacul; sporeste imunitatea; blocheaza dezvoltarea microorganismelor invadatoare. Lemnul-dulce are, de asemenea, efecte febrifuge, fiind recomandat in timpul racelii si gripei, mai ales daca se recurge la aspirina ca atare sau la alte medicamente cu acid acetilsalicilic.

 Se administreaza cate 1 capsula cu lemn-dulce la fiecare pastila de aspirina ingerata. De regula, 1 capsula contine in jur de 100 mg de extract uscat de lemn-dulce. Aceleasi efecte in tratamentele cu aspirina le are si ceaiul de lemn-dulce, preparat astfel: — se pun la macerat 3-4 lingurite de lemn-dulce intr-o cana de apa, de seara pana dimineata, dupa care se filtreaza; — extractul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se opareste cu inca 1 cana de apa clocotita si se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza, iar in final se combina cele doua extracte.

Lemnul-dulce nu se va administra pe o perioada mai mare de 4, maximum 6 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza. Lemnul-dulce este contraindicat in cazurile de hipertensiune grava, sarcina, boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata, tratamente cu medicamente care contin digoxina. Persoanele cu probleme cardiace, care iau lemn-dulce, vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img