joi, 25 aprilie, 2024

De ce sunt bananele fructele perfecte

Distribuie:

Publicat:

Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unei persoane care vrea sa fie sanatoasa. Cu fructele trebuie sa avem grija mai ales daca vrem sa slabim din cauza continutului de fructoza.

Bananele, insa, sunt adevarate minuni pentru sanatate dar si pentru silueta. Iar, in cazul in care faceti miscare, reprezinta gustarea perfecta dupa dar mai ales inainte de antrenament.

10 beneficii ale bananelor

1. Regleaza nivelul glicemiei
si asta le face foarte bune in cura de slabire fiindca va ajuta sa nu mai poftiti dupa dulce. Daca reusiti sa reduceti cantitatea de dulciuri pe care o mancati, deja jumatate de problema este rezolvata cu dieta. Plus ca asta le face foarte bune si pentru diabetici.

2. Imbunatatesc digestia si protejeaza stomacul
Pe de o parte, fiindca sunt o importanta sursa de fibre care regleaza functionarea colonului, previn balonarea, constipatia si regleaza microflora intestinala, deci ajuta in tratarea diareei. Practic, au efecte benefice asupra intregului sistem digestiv.

3. Sunt foarte satioase
Ceea ce, iar, ajuta mult in cura de slabire fiindca te fac sa mananci mai putin, din moment ce induc o senzatie de satietate de durata.

4. Multiple beneficii asupra sistemului cardiovascular
si asta datorita continutului mare de potasiu. Medicii vorbesc despre faptul ca au un rol important in mentinerea presiunii sangvine si a activitatii cardiace in parametrii optimi si despre proprietati anti-hipertensive si anti-aterosclerotice. Cu alte cuvinte, reduc tensiunea prea mare si ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

In plus, bananele contin steroli care reduc absorbtia de lipide nesanatoase ceea ce influenteaza in bine nivelul colesterolului.

5. Bune antidepresive
Datorita continutului de tripofan, aminoacidul responsabil de nivelul de serotonina din organism, adica acel “hormon al fericirii” despre care sunt sigura ca ati mai auzit.

6. Incetinesc procesul de imbatranire
Fiindca sunt foarte bogate in antioxidanti, imbatranirea fiind rezultatul proceselor de oxidare din organism. si, ca o consecinta fireasca, pielea va fi mai elastica si mai luminoasa.

7. Contracareaza efectele nocive ale consumului excesiv de sare
Plus ca reprezinta solutia atunci cand simtiti pofta acuta si repetata pentru alimente sarate. Iar solutia este sa-i dati nutrientul de care are nevoie, nu ce aveti senzatia ca va cere organismul.

8. Intaresc sistemul osos
Pentru ca au si o cantitate importanta de calciu.

9. Ajuta in cazul mahmurelii, a crampelor musculare, a febrei musculare si a greturiloe de gravida

10. Importanta sursa de energie
Ceea ce le face ideale ca mancare inainte de antrenament sau de o activitate intensa.

sursa:andreeasava.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img