joi, 25 aprilie, 2024

De ce sunt curmalele cele mai sanatoase fructe?

Distribuie:

Publicat:

Curmalele sunt printre cele mai nutritive si sanatoase fructe de pe planeta, iar lista modalitatilor in care imbunatatesc starea generala de sanatate este nesfarsita. Acestea au un profil nutritiv impresionant. Iata de ce sunt curmalele cele mai sanatoase fructe si de ce ar trebui sa le introduci in dieta ta! Curmalele au si un continut bogat de antioxianti:

1. Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care pot ajuta la reducerea inflamatiei din corp si au fost studiate pentru potentialul acestora de a reduce riscul de diabet, Alzheimer si anumite tipuri de cancer.

2. Carotenoidele imbunatatesc sanatatea inimii si pot reduce si riscul aparitiei anumitor afectiuni ale ochilor, cum ar fi degenerescenta maculara.

3. Acidul fenolic este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, acesta putand micsora riscul de cancer si de boli de inima.

Curmalele sunt bogate in potasiu, lucru care reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40% si stimuleaza functia sistemului nervos. Curmalele au un continut bogat de calciu, care echilibreaza flora intestinala si trateaza in mod eficient diareea.

Continutul ridicat de fosfor din curmale imbunatateste functia creierului. in plus, curmalele au multe fibre, asa ca imbunatatesc procesul digestiv si suprima apetitul. Avand un continut bogat de magneziu, care dilata vasele de sange, curmalele pot scadea tensiunea arteriala.

Fiind una dintre cele mai bogate surse de fier, curmalele sunt perfecte pentru tratarea anemiei.
Acestea stimuleaza si fluxul de oxigen catre creier. Curmalele curata corpul de toxine, trateaza constipatia, accelereaza metabolismul si imbunatatesc starea tractului intestinal. Curmalele sunt recomandate in timpul sarcinii, deoarece reduc durerea si sangerarile, usureaza nasterea si pot chiar preveni depresia postpartum.

Pentru a imbunatati sanatatea inimii, lasa curmalele la inmuiat peste noapte, pune-le in blender de dimineata si bea acest smoothie in fiecare zi. Curmalele creeaza un sentiment de satietate, asa ca pot ajuta si la pierderea in greutate. 

Aceste fructe contin luteina si zeaxantina, care imbunatatesc starea retinei si a maculei, prin urmare imbunatatesc si vederea si previn afectiunile ochilor cauzate de inaintarea in varsta.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img