vineri, 19 aprilie, 2024

De ce sunt slabe femeile japoneze si de ce par mereu tinere

Distribuie:

Publicat:

Este vorba despre stilul de viata si despre preparatele culinare. De exemplu, mancarea japoneza este bazata pe principiul sanatatii si longevitatii. De fapt, Japonia este locul in care exista cea mai mare proportie a persoanelor care traiesc peste 100 de ani. in Japonia, mancarea nu este consumata doar pentru gust. Japonezii cred in extragerea beneficiilor pentru sanatate din mancarea lor. Iata cateva motive pentru care femeile japoneze par mereu tinere si au o silueta de invidiat!

Care sunt motivele pentru care femeile japoneze sunt slabe si par a nu imbatrani niciodata?

1. Beau ceai verde. Japonezii iubesc ceaiul verde. Matcha (ceaiul verde pulbere) este facuta din frunze de cea mai inalta calitate, care sunt apoi transformate intr-o pulbere fina. Pulberea aceasta este amestecata apoi cu apa fierbinte. Acest tip de ceai verde se utilizeaza in ceremonia ceaiului, care este o activitate culturala japoneza ce implica prepararea si prezentarea ceaiului. Ceaiul verde aduce beneficii sanatatii. Este unul dintre cele mai sanatoase ceaiuri din lume, cu un continut bogat de antioxidanti, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica procesul imbatranirii. Ajuta chiar si la slabit. Consumul de ceai verde reduce si riscul de boli de inima si cancer. Potrivit unui studiu din 2006, adultii din Japonia care consuma cantitati mari de ceai verde au un risc scazut al mortalitatii din cauze cardiovasculare. 

2. Consuma alimente fermentate. Persoanele japoneze mananca adesea alimente fermentate, precum kefir, kombucha, varza murata, miso, tempeh si kimchi. in procesul de fermentare, bacteriile naturale se hranesc cu zaharul si amidonul din alimente, creand astfel acidul lactic. Fermentarea mentine substantele nutritive naturale din mancare si creeaza enzime benefice, complexul de vitamine B, acizi grasi omega-3 si diferite tipuri de probiotice. Fermentarea promoveaza bacteriile intestinale bune si descompune mancarea intr-o forma mai digerabila, lucru care ajuta digestia si chiar pierderea in greutate.

in plus, ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare si a metalelor grele din tesutul celular. Un studiu din 2014 a ajuns la concluzia ca exista o legatura intre produsele lactate fermentate si cresterea microbilor intestinali benefici. Studiul a scos in evidenta si ca alimentele fermentate care nu sunt lactate pot avea o influenta pozitiva asupra microbiomului intestinal.

3. Mananca portii mici. Portiile mici de mancare fac parte din cultura Japoniei. Aceste portii mici te pot ajuta sa mananci mai putin, in acest fel ajutand si la slabit. Portiile par mai mari pe farfurii mai mici. Acest lucru previne supraalimentarea si aportul ridicat de calorii. Cand vine vorba de gestionarea greutatii, portiile mici probabil ca sunt la fel de importante precum alimentele pe care le mananci.
 
Cateva trucuri care stau la baza servirii alimentelor in Japonia includ:

Nu sunt umplute complet farfuriile.

Nu sunt servite portii mari ale unui aliment.

Varianta proaspata este cea mai buna.

Alimentele ar trebui aranjate pe farfurie astfel incat sa iasa in evidenta frumusetea naturala a acestora.

4. Mersul pe jos este un ritual. in Japonia, femeile si barbatii merg mult pe jos. Mersul pe jos este o forma perfecta de exercitiu care te ajuta sa fii in forma. Mersul pe jos nu te va ajuta doar sa slabesti, ci iti si va imbunatati sanatatea cardiovasculara, va da un plus de energie, va imbunatati starea de spirit si va ajuta la ameliorarea stresului. Populatia Japoniei este concentrata in orase, iar multi oameni merg cu trenul sau cu metroul. Acest lucru inseamna ca trebuie sa mearga pe jos sau cu bicicleta pana la statie si inapoi. si copiii merg destul de des pana la scoala, in loc de a fi dusi de catre parintii lor cu masina. in Japonia, si mersul cu bicicleta este popular. sursa: eva.ro
 

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img